Ablak, nyílászáró cseréről jó tudni

Ablak, nyílászáró cseréről jó tudni. Mit tartalmaz egy nyílászáró (ajtó, ablak) ára? Komplett tokszerkezetet, üveget, működtető vasalatot és kilincset. A nyílászáró cserét az új ablak és ajtó beépítését legkésőbb a burkolás előtt érdemes elvégezni. A nyílászáró ára a minőségtől függ (üveg, profil, vasalat, szín, árnyékolás és ezen anyagokon belül is a minőségi összetevők befolyásolják).

Mit tartalmaz egy ablak, nyílászáró (ajtó, ablak) ára?

Komplett tokszerkezetet, üveggel, működtető vasalattal és kilinccsel. Az ablak vagy ajtó ára nem tartalmazza a kiszállítást, beépítést, kőművesmunkát, külső-belső párkányokat, takaróléceket (szegőléc), redőnyt, szúnyoghálót, reluxát, stb. Kiegészítő termékeket minden esetben külön igény szerint számoljuk ki.

Az ablak, nyílászáró cseréről jó tudni, hogy a lakásfelújítás melyik fázisában kell elvégezni?

A nyílászáró cseréről az új ablak és ajtó beépítését legkésőbb a festés, glettelés, burkolás előtt érdemes elvégezni. Bontás nélküli nyílászáró csere és panellakások esetén többnyire tetszőleges.

ablakok
ablakok
erkélyajtó
erkélyajtó
ablak
ablak
nyilaszaro-budapesten
nyílászáró Budapesten
nyilaszaro
nyílászáró
nyilaszaro ara
nyílászáró ara

Mennyi idő alatt készül el a munka (nyílászáró csere)?

Fontos kérdés! A megrendeléstől számított gyártási idő minden nyílászáró termékünknél más (2-6 hét között), amit az adott ajtó, ablak részletes ismertetőjénél talál meg. Az ajtó, ablak megérkezését követően időpont egyeztetés történik, és a legközelebbi mindkét fél által jóváhagyott időpontban a végezzük el az ajtó, ablak beépítését. A nyílászáró beépítés időtartama a munka mennyiségétől és a rendelt kiegészítőktől is függ, komplett lakás, családi ház esetén 1-2 nap. Egy ablak vagy ajtó bontása cseréje esetén átlagosan 2 óra.

Mire kell számítanom ablak, nyílászáró cseréről kivitelezésekor?

Többnyire reggel 8-9 között kollégáink megérkeznek a helyszínre. Ezután az új ablak és ajtó elemek valamint a szerszámok a munkaterületre kerülnek. Megkezdődik a régi nyílászáró elemek bontása majd az új ablak, ajtó beépítése. Ezt követi az ablak, ajtó szigetelése, majd párkányok, takarólécek szerelése, majd a redőny, szúnyogháló, reluxa kerül a helyére. Végül az ajtó, ablak finombeállítása, illetve az átadás-átvétel. Amennyiben a télikert beszerelése érdekli kattintson ide >>>>>>>>

Hogyan készüljek az ablak, nyílászáró cseréről, azaz a beépítésről?

A helyiségekben, ahol nyílászáró csere lesz, érdemes a portól védendő tárgyakat és a padlót letakarni illetve a nyílászáró előtti részeket kiüríteni, hogy hozzáférhetőek legyenek. A kollégák megérkezése előtt olyan ablak vagy ajtó előtt, ahol nehézkes a parkolás, érdemes gondoskodni megfelelő parkolóhelyről!

Mi történik a kibontott ajtók, ablak, nyílászáró részeivel?

A régi nyílászáró elemeket kérésére költségtérítés nélkül elszállítjuk.

nyilaszaro csererol
nyílászáró cseréről
bejarati-ajtok
bejárati ajtók
ablak, nyilaszaro
ablak, nyílászáró

 

Mit jelent az ablak bontás nélküli cseréje?

Az ablak bontás nélküli cseréje esetén (tokba építés) az arra alkalmas régi ablak, ajtó (erkély ajtó) régi tokjába építjük bele az új nyílászáró elemet. Az új és a régi ablak közötti hézagot szigeteljük, majd ezt követően műanyag takaróléccel a szigetelő réteget eltakarjuk. Ennél a beépítési módszernél utólagos kőművesmunka nem szükséges, ezért kisebb kosszal, felfordulással jár, mint a nyílászáró bontás – beépítéses cseréje. Hátránya, hogy ennél a beépítési módszernél, a régi fa tok mennyire lesz tartós, és pár cm-rel kisebb üvegfelületet kapunk!

Aluklipszes ablak sarokminta
Aluklipszes ablak sarokminta
ablak-cseréről-7-kamras-profil
ablak cseréről 7 kamrás profil

Szükséges-e kőművesmunka?

Az ablak, ajtó (erkély) bontás nélküli (tokba építés) cseréje és a panel épületek esetén, a falon utómunka nem keletkezik. Néhány kivételtől eltekintve minden egyéb esetben szükség van utómunkára. A festés és kőművesmunkát vállalni nem tudjuk.

Miért szükséges kőművesmunka?

A nyílászáró csere folyamán a belső fal részek, burkolatok sérülhetnek (állapottól függően). Ennek helyreállítása kőműves vagy festő munkát igényel. A külső falrészek többnyire sértetlenek maradnak. Speciális tokbontási módszerünkkel a fal sérülése az ajtó körül a lehetőségekhez képest minimális. Fontos, hogy a helyreállítási munka csak egy esztétikai helyreállítás, minden általunk beépített ablak, ajtó kiszigetelve, beállítva kerül átadásra, így beépítés után funkciójukat azonnal 100%-ig betöltik! A nyílászáró beépítést követően a festő és egyéb munkák elvégzése folyamán vigyázni kell arra, hogy a nyílászárók ne sérüljenek, valamint nyitásmódokat működtető vasalatra por ne kerüljön.

Mit számít, hány légkamrás a szerkezet? (A kamrák száma szerint a nyílászáró ára is változik)

Attól függ, hogy egy nyílászáró szerkezet hány légkamrás, hogy az elválasztandó teret hány légréteggel választja el szerkezeten belül (ez az érték a profil jellemzője). Ez az érték háromtól nyolckamrásig változhat. Ablak, nyílászáró. Létezik két légkamrás ablak is, de ezek régi, elavult szerkezetek, nem forgalmazzák. A légkamra fontos, hiszen minél magasabb légkamra számú egy szerkezet, annál jobban hő- és hangszigetel, illetve annál jobb a statikája. A háromkamrás nyílászáró szerkezetek K(U) értéke K(U)=1,5. Mi cégünk ma már csak 5-8 légkamrás nyílászáró profilokból gyárt. Az öt légkamrás szerkezetek K(U)=1,3Wm2K között vannak. 6-8 kamrás szerkezetünk tok-szárny kombinációban K(U)=1,1 – 0,9Wm2K értéket produkál. Télikert beszerelésnél is lényeges a kamrák száma és üvegezése.

Mi a beépítési mélység?

A beépítési mélység a nyílászáró profil egyik jellemzője, tulajdonképpen az ajtó, ablak profil vastagságát jelenti. Többnyire a légkamrák számával egyenes arányban nő. Az öt légkamrás 70mm, a hat-nyolckamrás 80mm beépítési mélységgel rendelkeznek. A beépítési mélység növelésével párhuzamosan javul az ablak és ajtó statikája, hő és hang szigetelése.

Ha felkeltettük érdeklődését keressen bennünket az elérhetőségeinken. Köszönjük, hogy elolvasta az Ablak, nyílászáró cseréről jó tudni oldalunkat, Olvassa el a bejárati ajtó oldalunkat is, ha az érdekli.

A cégünk télikert, teraszbeépítés, előtető, függönyfal, hőszigetelt medencefedést, nyílászárókat gyárt és épít be Magyarország területén.

Kapcsolat: 06-20 3360- 643

E-mail: partnerdoors@gmail.com

partner-doors@freemail.hu

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>