Ajtó Ablak nyílászáró vásárlás szempontjai

A vásárlás szempontjai

Ajtó ablak nyílászáró vásárlás szempontjai. A műanyag ablak vagy műanyag ajtó alapanyagának minősége, élettartalma, hő-hangszigetelés, betörésvédelem, és sok minden más. 

Ajtó ablak nyílászáró vásárlás szempontjai.

A nyílászárók ár-érték, minőség aránya szerint lehet ténylegesen spórolni!

A mai kor emberének rendelkezésére álló műanyag ablak vagy műanyag ajtó alapanyagának minősége lehetővé teszi, hogy lakhelyünk a nyílászáró beépítésével, energetikai szempontból kiváló minőséget képviseljen.

De vigyázat, ezen kívül sok más tényezőt is vizsgáljon meg a nyílászárók vásárlásánál, tervezésénél! Olvassa el, hogyan születhet meg az Önnek legjobb választás:

1. Számít a nyílászárók kivitelezés szempontjából, a régi ajtó, ablak bontás munkadíja, minősége,

A nyílászárók beépítésének helyszíne (családi ház, társasház, új építés, felújítás) és minősége: Ez Ön számára természetes, de a kivitelezés munkadíjának szempontjából ez fontos tényező.

2.  Ajtó ablak nyílászáró alapanyaga. A műanyag nyílászáró vásárlás esetén több szempont létezik.

A nyílászáró alapanyaga. Műanyag nyílászárók esetében több fontos szempont létezik.

A legfontosabb egy nyílászáró esetében a hőszigetelése. A műanyag alapanyag szigetelési értékét több tényező is befolyásolja.

3.  Az egyik tényező a műanyag nyílászáró profil légkamrák száma, általában elvárható, hogy egy több légkamrás profil jobban szigetel. Azért általában, mert nem csak ez számít.

Tévhit a köztudatban, hogy ezzel mérik a profil minőségét, de akár az is előfordulhat, hogy egy több kamrás profil hőszigetelése rosszabb, mint más gyártó kevesebb légkamrás terméke. Ennek oka, hogy a légkamrák számán kívül fontos paraméter a profil beépítési mélysége (azaz szélessége), a profilfalak anyagvastagsága és a műanyag alapanyag összetétele. Egy szélesebb műanyag profil nagyobb falvastagsággal, és minőségi alapanyagból biztosan jobb hőszigetelési értékekkel bír.

ajtó ablak nyílászáró hőszigetelése

A hőszigetelt üvegek esetében, a hőszigetelési érték (U) 2,7 és 0,7 W/m2k között lehetséges. Ez az érték minél alacsonyabb annál jobb szigetelést képvisel (egy 38 cm-es téglafal hőszigetelési értéke 1,03 W/m2k).

Roplasto nyílászárók

Ajtó ablak nyílászáró vásárlás szempontjai
terasz beépítés
Télikert Ausztria
Télikert Ausztria

 

A ROPLASTO által gyártott műanyag profilokból készült nyílászárók minimum 5 légkamrás profilból és U= 1,1 W/m2k hőszigetelési értékű üveggel készülnek. Van 6-7-8 kamrás nyílászáró ablak profil is, amihez célszerű a háromrétegű üvegezést alkalmazni, aminek a hőszigetelési értéke (U) 0,7 W/m2k-0,5W/m2k közötti értékek lehetségesek. Ezáltal a hőszigetelt üveg szélességi méretét 24 és 48 mm.-rel, variálható, a kívánt hőszigetelés eléréséhez.

Ajtó ablak Nyílászárók kialakítási és nyitási módok

Ezek alapján kell eldönteni, hogy az ablak egyszárnyú, kétszárnyú, toló-bukó, harmonika,  nyíló, bukó, nyíló-bukó, fixen üvegezett vagy hogy kívülről nyitható-e. Itt kel figyelembe venni a lakás szellőztethetőségét, a fényviszonyokat esetleg a költözésnél szükséges nyílásméreteket. Nyílászáró különleges nyitásmódozatait is vállaljuk, de azokat főleg télikerteknél használjuk. Toló-bukó, harmonika ajtók, ablakok gyakoriak.

Ajtó, ablak, nyílászáró vásárlás szempontjai szerint fontosak a kiegészítők, mint: redőnyök, reluxák, rovarhálók, biztonsági üvegek, párkányok, könyöklők és vasalatok. Ezen termékek alkalmazását a nyílászárók gyártásánál szem előtt kell tartani, mivel így ezek jobban működnek és esztétikusabbak. Nem utolsó szempont az sem, hogy az ilyen termékek alkalmazása a néhány esetben a nyílászáró árát is megemelheti.

Ajtó Ablak Nyílászáró garancia.

Az Ön érdekében a gyártók garanciát vállalnak termékeikre különböző feltételekkel, de legalább a törvényben előírt 1 évet. A ROPLASTO a nyílászárók profiljára 10 év garanciát vállal.

Fontos tényező a szolgáltatások. Ez alatt értendő: Az ablak, ajtó, nyílászáró felmérés, tervezés, beépítés, karbantartás, szállítás és ezek határideje. Mindenféleképpen érdeklődjön ezek után, mert a különböző cégek különböző szolgáltatásokat biztosítanak.

Fontos szempont az említettekkel együtt vásárolt szerkezeteknél az ár. Mérlegelendő szempont hogy a minőség és az ár aránya megfelel-e az Ön elvárásainak a vásárolni kívánt nyílászáró szerkezeteknél.

Fontos figyelembe venni, hogy az ajtó, ablak, nyílászáró télikert vásárlásánál, a hasonló árak mögött, milyen minőség és szolgáltatás áll.

Remélem sikerült segítenünk a döntésében!

Magyarországon ajtó ablak nyílászáró télikert szerelésével elérhetőek vagyunk:

Kapcsolat: 06-20 3360- 643

Iroda: XX. Budapest, Határ u. 83.

E-mail: partnerdoors@gmail.com

 

A lapunk felhívja a figyelmet: nyílászáró vásárláskor, nyílászáró vételénél, milyen szempontra legyünk figyelmesek.

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>