Medencefedés

Medencefedés

Magas légterű medencefedés korszerű technológiával készül a gyártás, szerelés során, így télen is jól használható. Medence fedés szigetelt rendszerrel is épülhet. Nyáron a szellőzést harmonika ajtó biztosítja. A szellőztetést nagyon sok változatban meg lehet oldani a magas légterű medencefedésre alkalmas profil rendszerekkel. Az alumínium profil, jó színtartó, nem rozsdásodik, hajlítható, statikailag kiváló. 

 A medencefedéseket a helyszínen felmérjük a vevőnkkel egyeztetve, megtervezzük és legyártjuk. A helyszíni szerelést pedig előre leegyeztetve szállítjuk és szereljük be. Lehet az oldalfalakon bejárati ajtót, erkélyajtót, toló-bukó ajtókat is elhelyezni. Télikert rendszerre épülő szigetelt medence fedésről teljes részletességgel a télikert oldalon olvashat. A medencefedésről ISO minősítésünk van. Korszerű alumínium profilból készült medencefedés örökös, általunk kifejlesztett profi rendszerrel történik. Szívesen vállaljuk terasz előtető készítését is.

A világszerte jól ismert medencefedések alkalmazásának ismert előnyei és jótékony hatásai vannak. Cégünk felismerve ezt az előnyt a télikert gyártása után a medencefedések gyártását is készíti, így nem csak késő ősszel és tavasszal lehet használni a medencéjét, hanem télen is. A növekvő vevő igények szerint tervezzük meg a téliesített medencefedéseket.

Tekintse meg videónkat a medence fedéséről

Érdemes felkeresni bennünket az árajánlat kéréssel, mert tudunk hőszigeteletlen medencefedést is gyártani és szerelni, ami jóval olcsóbb mint a hőszigetelt rendszer.

A hőszigeteletlen medence fedéssel a nyarat meg lehet hosszabbítani, valamint nyár előtti időszakot is ki lehet használni. Saját profilrendszerrel dolgozunk, minden színben rendelhető a profil, még fa utánzatú színt is lehet kérni.

Medencefedés lehetőségei sokszínűek

– Medence fedés szerkezetein lehetnek ívesek és ferdék a tetők, ami lehet magasított is.

 • lehet nyeregtetős és fél-nyeregtetős a medencefedés: ami lehet hőszigetelt és hőszigeteletlen. A hőszigeteletlen medencefedés minkét tető esetében lehet eltolható is.
 • Hőszigeteletlen medencefedés esetén is tudunk bármilyen színt készíteni. A medencefedés váz szerkezet ebben az esetben is alumínium anyagból készül, ami örökös. Árajánlat kérés>>>>>>>

Medencefedés:

Cégünk évek óta foglalkozik télikert, teraszbeépítés megoldásokkal, előtetőkkel, medencefedéssel.
A medence alapjára lehet építeni az általunk gyártott vázat, alacsony vagy magas légterű legyen a medencéje.

Medencefedés lehet hőszigetelt, illetve hőszigeteletlen rendszer közül választani.  A hőszigetelés nélküli rendszer olcsóbb, mint a hőszigetelt.

 A hőszigetelés mértéke és a nyitásmódozatok az árat jelentősen befolyásolják.  Az ár nem csak a gyártó cég számára, a megrendelő számára is fontos.

Azonban érdemes elgondolkozni, hogy mikor és melyik évszakban használjuk a medencét. A piacon nem minden esetben mondják el az igazat medencefedéssel, télikert, teraszbeépítéssel, kapcsolatosan, mert az igazság egy részét elhallgatják, és főleg a hőszigeteléssel kapcsolatosan. A télikert attól télikert, hogy azt télen is lehet használni, azaz a hőszigetelése jó. 

Mi igyekszünk mindenről tájékoztatni a vevőinket. Így részletes szak-tanácsadással szolgálunk az alkalmazott medencefedés rendszerünkről és azt kapja a vevő, amit kért.

Tehát ha a vevő hőszigetelés nélkül szeretné medencéjét lefedni, mivel télen nem akarja használni, úgy azt fogjuk Önnek legyártani, beszerelni.

Medencefedés esetében az eltolható polikarbonát fedéssel készül

Eltolható medence fedés esetében a 4.mm.-es átlátszó polikarbonát fedéses rendszerek terjedtek el, hiszen többnyire nem fontos a hőszigetelés. Könnyű szerkezetes medencefedés, alumínium vázból épülnek. Mi a vázszerkezeteket akár teraszbeépítés, medencefedés vagy terasz előtetőről van szó, azt alumínium vázból építjük. Mindenféle ívet tudunk hengerelni, hajlítani, amihez megfelelő gépekkel szerszámokkal rendelkezünk. Könnyű mozgatni és takarítani is egyszerű. 

medence fedés

A hátránya a hőszigeteletlen medencefedés, terasz beépítésnek az, hogy a külső- belső hőmérséklet csak minimálisan tér el, ha a nap nem süt. A hőszigetelt rendszerrel, télen nyáron használhatja medencéjét, teraszát.

A medencefedés ára változó: hőszigeteletlen medencefedés esetén az ár 40-60.-EFt/m2.

Hőszigetelt medencefedés esetén az ár 80-150.-EFt/m2 között van. Minden esetben kérjen árajánlatot, tervező kollégáinktól, és velük részletesebben átbeszélhető a medencefedés módozatai, tető kialakításai, akár hőszigetelt vagy hőszigeteletlen medencefedésről legyen szó.

A hőszigetelt rendszereknél az időjárási tényezőket és terheket, így pazar megoldást kínál az alumínium tetőrendszerünk, egyszerűen nagyszerű még a medencét is lefedni. Rengeteg forma választható a medencefedéshez, a viktoriánustól, a félnyereg tetőn át, a bonyolultabb tetőszerkezetekig. Előnye a rendszernek, hogy négy évszakos. Független az időjárási tényezőktől, bármikor használhatja a medencéjét, teraszát. Profi szakemberekkel dolgozunk a gyártó és szerelő vonalon egyaránt a medencefedéshez. Referencia munkáink a bizonyíték a minőségi munkavégzésre.

A gyártási technológiánk minőségét az ISO minősítésünk biztosítja.

Érdemes átgondolni az építész kollegináinkkal, hogy fontos-e a hőszigetelés. Amennyiben eldőlt, úgy most már lehetőség van az árelemzésre.

Medencefedes alagsorban
medence az alagsorban

 

 

A rövid leírásban új kérdés kerülhet felszínre. Kivel készíttessem el a medencefedést, teraszbeépítési munkát?

A döntés során, vegye figyelembe, hogy ki rendelkezik irodával, referenciával, nem mindegy az ár érték arány sem. A minőség a medencefedés minden anyag és munka területére érvényes. Nekünk van engedélyünk, mivel garanciális termékről van szó. 

Mit adunk mi? Profi szakemberek minden munkafolyamatnál.

 • ingyenes helyszíni felmérést (előzetes árajánlat kérés után)
 • ingyenes szakmai tanácsadást
 • ingyenes árajánlat készítést
 • minden hónapban akciókkal kedveskedünk
 • szerződés szerinti gyártás
 • szerződés szerinti beépítés
 • Garanciát a gyártás és szerelésre

Cikk a medencefedésről:

Cégünk évek óta foglalkozik különböző teraszbeépítés megoldásokkal, télikerttel, előtetőkkel, medencefedéssel.
Rengeteg választható módozat áll a rendelkezésükre, beleértve a medence formát, alkalmazott szerkezeteket, alacsony vagy magas légterű legyen a medencéje.

Medencefedés esetében is lehetősége van, hőszigetelt, illetve nem hőszigetelt rendszer közül választani. A hőszigetelés nélküli rendszer nyilvánvalóan némileg olcsóbb, mint a hőszigetelt.

Tehát a medencefedésnél is elérkeztünk a választás egyik fő szempontjához, az árhoz. Amely nem csak a gyártó cég számára, a megrendelő számára is az egyik legfontosabb tényező. Hiszen a sok lehetőségből, amit a piac kínál nehéz választani, így az egyik legfontosabb szempont az ár.

Nálunk nincsenek apró betűk, mindenről tájékoztatjuk az ügyfeleinket. Így részletes magyarázattal szolgálunk az alkalmazott medencefedés rendszerünkről, hogy mindenki biztos lehessen abban, hogy azt kapja, amit kért.

Tehát ha Ön hőszigetelés nélkül szeretné medencéjét lefedni, mert nem használja télen, vagy nem tartja lényegesnek a hőszigetelést, úgy azt fogjuk Önnek legyártani, kiszállítani. Nem állítjuk egy egyértelműen hőszigetelés nélküli rendszerről, hogy nem fog megfagyni a víz, vagy nem fog elhervadni a növény.

Elérkeztünk a döntés másik fontos szempontjához, mely szerint: mire van Önnek szüksége?

Medencefedés esetében a mobil eltolható polikarbonátfedéses rendszerek terjedtek el, hiszen többnyire nem fontos a hőszigetelés. Ezen szerkezetek, könnyű szerkezetes alumínium vázból, egy sínpályából és nyilván a fedést szolgáló általában 10 mm-es polikarbonátból, vagy tömör 4mm.-es polikarbonátból (plexit) állnak.

A rendszer egyik hatalmas előnye, hogy bármilyen formát létre lehet hozni, hiszen a polikarbonát hajlítható, az alumínium szintén, a mobilitása is igen óriási, hiszen nem kell figyelni a hőhidak kialakulására. Karbantartása, takarítása igen egyszerű.  Összeállítani szintén, hiszen könnyű szerkezetről van szó.

A hátránya, nyilvánvalóan az, hogy a külső- belső hőmérséklet csak minimálisan tér el, a belső tér javára, amikor nem süt a nap.

Azonban ha medencéjét nem csak nyáron, télen is használni akarja, akár hóesésben, úgy a hőszigetelt rendszer egy páratlan megoldást kínál. Igaz, hogy ebben az esetben már megkötésekkel kell megbékélnünk, hiszen ebből görbe felületek nem hozhatóak létre. Körívet csak egyenesekre való bontással lehet vele követni, igaz, így is igazán esztétikus medencefedés hozható létre, az akadályt csupán az anyagiak jelentik.

A hőszigetelt rendszereknél, leginkább az alumínium szerkezet terjedt el a medencefedés esetében. Fontos figyelembe venni az időjárási tényezőket és terheket, így pazar megoldást kínál az alumínium tetőrendszerünk, egyszerűen nagyszerű. Rengeteg forma választható, a victorianustól, a félnyereg tetőn át, a bonyolultabb tetőszerkezetekig.

Előnye a rendszernek, hogy négy évszakos. Független az időjárási tényezőktől, bármikor használhatja a medencéjét, a belső hőmérséklet szoba-hőmérsékletű marad, akár – 15° C-on is!

A rendszer hátránya, hogy kevésbé mobilis, figyelni kell a hőhíd mentességre. A szerkezet ebben az esetben kevésbé könnyű szerkezet, hiszen egy kétrétegű üveg súlya, 30-40 kg-t is elérheti négyzetméterenként!

Tehát lényeges végiggondolni, akár építész bevonásával, hogy fontos-e a hőszigetelés. Amennyiben eldőlt, úgy most már lehetőség van az árelemzésre.

Tehát:

 • Hőszigetelés nélküli vagy hőszigetelt?
 • Mennyibe kerül?
 • Ki csinálja?

A felsorolásba egy új kérdés került. Kivel végeztessem a munkát? Aki a legolcsóbbat kínálja? Aki a legjobb minőséget kínálja? A szomszéd áccsal? Vagy ismerőssel?

Medencefedés esetében, aki egy kicsit gyakorlatiasabb, nyilván azt gondolja, hogy egy egyszerű dologról van szó és bárki megcsinálhatja, hiszen gyerekjáték.

Később azonban előjönnek a problémák, nem lehet elhúzni a mobil rendszert, beázik, feljött a polikarbonát, elszíneződött a polikarbonát, nagyon párás….stb.

Azt ajánlom Önnek, hogy a döntés során, vegye figyelembe, hogy ki rendelkezik referenciákkal, irodával, nem mindegy, hogy kiben bízik meg.

A bizalom egy fontos tényezője a medencefedésnek, akár csak a télikert, vagy teraszbeépítésnek. Hiszen egy hosszú távú kapcsolatról van szó, mivel garanciális termékről van szó. A legjobb, ha a medence fedés beépítés után, csak egy újabb beépítés kapcsán találkozik az ügyfél és az eladó, mert ebben az esetben ez jelenti a jó kapcsolatot.

Medencefedés cikkünk nagyon sok információt tartalmaz, de a felmerült kérdésére szívesen válaszolunk. Kérjen árajánlatot, helyszíni felmérést a kapcsolat oldalról.