Műanyag ablak, ajtó, nyílászáró

Műanyag ablak ajtó nyílászáró

Műanyag ablak ajtó nyílászáró gyártás-sal és forgalmazással, szereléssel foglalkozik cégünk. A műanyag toló harmonika ajtók, tolóajtók a télikertekben is gyakran előfordulnak, törekedve a nagy nyitható felületekre, a nagy, szabad ki-be járásra. A műanyag ablak, ajtó nyílászáró számtalan módon variálhatók.

Műanyag ablak, ajtó, nyílászáró gyártással és forgalmazással is foglalkozik a cégünk. A Műanyag ablak ajtó nyílászáró és toló harmonika ajtók a télikertekben is gyakran előfordulnak. Termékeink gyártásához ISO minősítésünk van.

Cégünk a teraszbeépítés, elő tető, télikert mellett műanyag ablak, ajtó, nyílászáró, ajtó gyártással, forgalmazással is foglalkozik. A műanyag ablak a gyártási technológiának köszönhetően sokkal tartósabbak, mint más ablakok. A műanyag ablakokat alapvetően a kamrák száma külleme alapján különböztetjük meg.

A műanyag ablak, ajtó, nyílászáró gyártása

-Lehet 5,6,7 vagy 8 kamrás. A műanyag ablakoknál a kamrák száma a hőszigetelést, és a stabilitást befolyásolja. A műanyag ablak, nyílászáró lehet fehér, vagy más színű is. A műanyag ablak lehet esetleg faerezetű is egy, vagy mindkét oldalon. Ma már felkapott lett a kültéri harmonika ajtó és a toló-bukó ajtó is.

– A műanyag ablak, ajtó nyílászáró kérhető íves, vagy alakos (pl.: háromszög) kivitelben. A műanyag ablakokhoz redőny, reluxa, szúnyogháló is kérhető. A műanyag ablak szinte bármilyen üveggel szerelhető. A műanyag ablak hőszigetelését W/m2K értékkel határozhatjuk meg. A termékeink gyártására ISO minősítésünk van

  A Műanyag ablak ajtó nyílászáró gyártás ma jellemzően kamrás profilokból készülnek. Mit is jelent az a kifejezés hogy a műanyag ablak profil 5, 6, 7 esetleg 8 kamrás profil? Kérjen árajánlatot>>>>

Nos ha kettévágunk egy ablaktokot, akkor azt láthatjuk, ami az alább levő képeken van. Tehát a műanyag ablak nyílászáró keresztmetszete kamrákra van osztva.

 

7-kamras-muanyag-ablak-profilmetszet
7 légkamrás műanyag ablak profilmetszet
7-kamras-muanyag-ablak-profil-3-reteg-uveg
7 kamrás műanyag ablak profil, 3 réteg üveg.

 

Ezek jelentősége: hőszigetelés, stabilitás, zajszigetelés

Sokan nem tulajdonítanak ezeknek nagy jelentőséget, pedig hosszú távon nem mindegy hogy az ember melyik nyílászáró profilt választja.

Most pedig pár szóban bemutatjuk mire érdemes figyelni műanyag nyílászáró vásárlásakor:

Műanyag ablak, nyílászáró árajánlatok összehasonlításakor nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük a nyílászárók műszaki tartalmát. Pl.: üvegezés, profilmélység, kamrák száma, U(K) (hő átbocsátási) tényező, vasalatrendszer, üveg K (hőátbocsátási) tényezője. Ezek figyelembe vételével elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket.

A nyílászáró gyártás egyik legfontosabb eleme, hogy a K tényező minél alacsonyabb, minél jobban közelít a nullához, annál magasabb hőszigetelésű az adott üveg/szerkezet.  Megrendeléskor mindenképpen kérjen tájékoztatást ezekről az adatokról.

 

Összefoglalva tehát az alábbi 5 tényezőre figyeljünk műanyag ablak, ajtó, nyílászáró vásárlásakor!

 • hőszigetelés (K tényező)
 • hangszigetelés (dB)
 • kamrák száma (5, 7,  8) ezek alatt nem érdemes foglalkozni velük)
 • üvegezés (K tényező)
 • hol gyártották a nyílászáró profilt (lehetőleg Nyugat-európai legyen)

Vállaljuk a Műanyag ablak ajtó nyílászáró gyártás és szerelés szolgáltatásait:

 • Felmérés, tervezés (ingyenes)
 • Szaktanácsadás (ingyenes)
 • Árajánlat készítése (ingyenes)
 • Törmelék elszállítása (ingyenes)
 • Garanciavállalás profilra 10 év
 • Nyílászárók kiszállítása
 • Nyílászárók bontása beépítése (csere)
 • Beépítés utáni javítási munkák

További termékek, amit ajánlunk ablakainkhoz:

Redőny, reluxa, szúnyogháló, tetőtéri ablak.

A műanyag ablak, ajtó, nyílászáró gyártása:

Műanyag ablak, ajtó, nyílászáró gyártás 2 hét alatt felár nélkül. Mit is jelent ez? ROPLASTO fehér 5 légkamrás 7001 műanyag profilból készült műanyag nyílászárok korlátozott darabszámban, gyártói kapacitás függvényében. Aktuális gyártási időről érdeklődjön elérhetőségeinken. Rendkívüli esetben 7 nap alatt is legyártunk nyílászárókat.

40-50 % kedvezmény:

Ez a kedvezmény kizárólag műanyag ablak, nyílászáró 7001, 5 kamrás profilból készült nyílászáróinkra érvényes. Más kedvezményekkel, akciókkal, nem vonható össze.

nyilaszaro
nyílászáró
muanyag-ablak-ajto-gyartasa
Műanyag ablak ajtó nyílászáró gyártás
ablak-budapest
ablak Budapest
ajto-ablak
ajtó-ablak

Tároljuk nyílászáróit:

Ha nem szeretne elesni az 50% kedvezmény lehetőségétől: ha most rendeli meg nyílászáróit, de nem szeretné, hogy most legyenek beépítve, mi ingyen tároljuk nyílászáróit a beépítés időpontjáig. Ennek előfeltétele, a műanyag ablak nyílászáró árának kiegyenlítése. Ezt követően kiállítunk egy tárolási nyilatkozatot, melyben rögzítjük, hogy a nyílászárók az Ön tulajdonába kerültek. A cégünk azokat díjmentesen tárolja akár 3 hónap időtartamig is. Így lényegesen jobb áron juthat nyílászáróihoz.

HASZNOS KÉRDÉSEK TANÁCSOK MŰANYAG ABLAK, NYÍLÁSZÁRÓ VÁSÁRLÁS ELŐTT (tartalomjegyzék)

 1. Hogy álljak neki egy ablakvásárlásnak?
 2. Mi a jó sorrend? Festés? Burkolás? Ablakcsere?
 3. Mit jelent a jobbos, mit jelent a balos nyitásirány?
 4. Mit jelent az 5,7,8 kamrás profil? (műanyag ablak)
 5. Mit tartalmaz az ablak ára?
 6. Mivel jár egy ablakcsere?
 7. Mi a különbség ablak és ablak között?
 8. Mit jelent a W/M2Kérték?
 9. Tényleg túl jól szigetelnek a műanyag ablakok?
 10. Milyen szellőztetési lehetőségek vannak?
 11. Miket kell összehasonlítani az árajánlatokban?
 12. Mik a műanyag ablak előnyei?

Mit érdemes szem előtt tartani nyílászáró vásárlás előtt.

 1. Műszaki tartalom megnézése
 2. Mit tartalmaz az ajánlat részletesen
 3. A megrendelés folyamata (felmérés, szerződés, szállítás, bontás stb.)
 4. A beépítés utáni kötelezettség vállalás.
 5. Mik a műanyag ablak előny

Ablakról tudni kell

TECHNIKAI információk

 • Műszaki információ
 • Vasalat típus
 • Üvegezés részletezése
 • Profil minőségi részletezés
 • Ablak profil színe.

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

 • Megfogni a fűtési költségeket,
 • Energiaköltségek a modern ablaktechnológián keresztül

 

KÉRDÉSEK MELYEK FELMERÜLHETNEK ÖNBEN


1. Hogy álljak neki egy ablakvásárlásnak ?

Legelső lépés az elhatározás. ha ez megvan, akkor érdemes átgondolni, mit is akarunk, mi a cél, mik a fontosabb szempontok.

Ha pl. a legfontosabb szempont az ár, akkor érdemes 5, vagy 6 kamrás műanyag ablakot választani. Ha az ár mellett fontos Önnek az exkluzív megjelenés, akkor érdemes megnézni a kerekített ablak profil kínálatunkat is. Alumínium nyílászárókat, vagy a legköltséghatékonyabb megoldást, a fa mintázatú műanyag nyílászárókat. A döntésben mi is szívesen segítünk Önnek elérhetőségeinken.

Érdemes több helyről bekérni árajánlatot, és ezeket sok szempont alapján összehasonlítani. Egy nyílászáró csere alkalmával egy árajánlat/megrendelés rengeteg dologból tevődik össze. Ezek közül a legfontosabb tételek: maga a nyílászáró, párkány, takaróléc (elsősorban panellakásban szükséges), bontás-beépítési díj, szállítási díj, és a törmelék elszállításának a díja.

Árajánlat kérésekor

Amennyiben az árajánlat kérésekor mindezekre a tételekre egyben kéri az ajánlatot, szintén elkerülhető az, hogy a végső ajánlat az eredeti árajánlat kérés többszöröse legyen.

Amennyiben nem panellakásban kíván nyílászárót cserélni, szinte biztos hogy szüksége lesz utólagos kőműves javítási munkára is. Ezt általában az alap árajánlat nem tartalmazza, ezt külön kérni kell.

Amennyiben minden részletet sikerült letisztázni, következhet maga a megrendelés! A nyílászárók megrendelését megelőzően/követően pontos gyártási méretet kell vennie a kereskedőnek, gyártónak(kivéve panellakásban) ennek ismeretében készíthető el a pontos megrendelés.

A megrendelés áll egy rajzos megrendelés visszaigazolásból, egy vállalkozó szerződésből (mely tartalmazza a határidőket, fizetési feltételeket). A megrendelés aláírásakor rendszerint 50% gyártási előleget kér a kereskedő, ez normális, mivel a gyártók csak az 50% birtokában kezdik meg  a gyártást. Innentől kezdve a megrendelt nyílászáró gyártás határideje rendszerint 3-4 hét.

Ezt követően jelentkezik a kollégánk, leegyeztetni a beépítési időpontot, majd megtörténik a beépítés. A sikeres átadás-átvételt követően kerül kiszámlázásra a fennmaradó 50%. (bevett szokás az is, hogy a nyílászárók raktárba érkezésekor esedékes a nyílászárók, de csakis a nyílászárók fennmaradó összege, még a beépítés előtt)

2. Mi a jó sorrend? Festés? Burkolás? Ablakcsere?

Egyértelműen nem mondhatjuk azt, hogy ez, vagy az a helyes sorrend. Figyelembe kell vennünk több tényezőt. Azért nagy általánosságban elmondható, hogy érdemes az alábbi sorrendet követnünk:

3. Mit jelent a jobbos, mit jelent a balos nyitásirány?

A nyílásirányt ablakok, és ajtók esetében is mindig a nyitásirány szerint állva határozzuk meg. Tehát, ha egy ablak/ajtó befelé nyílik, akkor belül állva képzeljük magunk elé az ablakot/ajtót. Ha a zsanér jobb oldalon van, akkor az ablak/ajtó befelé nyíló jobbos. Ha a zsanér bal oldalon van, akkor az ablak/ajtó befelé nyíló balos.ablak/ajtó.

A kifelé nyíló nyílászárók esetében ugyanez a metódus, csak a külső oldalra képzeljük magunkat, azaz ahova nyílik. Nyílászáró gyártás esetén ezek nagyon fontos és alaposan átgondolandó információk, azonban szakértő kollégáink minden kérdésre készséggel válaszolnak, tanácsokkal látják el Önt!

4. Mit jelent az 5,6,7,8 kamrás profil (műanyag ablak esetében)?

A képen egy sarokmetszet látható. Minden műanyag ablak profil, kamrákra (cellákra) van osztva. Ha kinagyítjuk a képet, jól láthatjuk ezeket. Ezen a képen egy 7 kamrás profil látható, így vízszintesen 7 kamrát számolhatunk össze.

Miért jó az ha minél több kamra van?

Mivel az egyik legjobb szigetelő anyag a zárt levegő, így a kamrákban található légrés igen jó szigetelést fog eredményezni. Ezen kívül a minél több kamra, – egy bizonyos fokig – minél nagyobb stabilitást is eredményez. Összefoglalva tehát, a több kamrás profilból készült ablak jobban szigetel, és magasabb a stabilitása, mint egy kevesebb kamrával rendelkező társáé.

Mit tartalmaz az ablak ára ?

Kérjen árajánlatot>>>>

A műanyag ablak ajtó nyílászáró ára tartalmazza: 

 • a tok árát
 • a keret árát
 • az üveg árát
 • a vasalatok árát
 • a kilincsek árát

A műanyag ablak ajtó nyílászáró ára alapesetben NEM tartalmazza:

 • redőny, reluxa, rovarháló árát
 • a redőny előkészítés árát
 • párkányok, könyöklők, takarólécek árát
 • egyéb kiegészítők árát


Mivel jár egy ablakcsere?

Panellakásokban:

Panellakásokban fal, vagy egyéb bontásra nincs szükség, mindössze a keretet, és az esetlegesen meglévő redőnyt bontjuk le, így építési törmelék nem keletkezik. Cégünk a keletkezett fa hulladékot díjmentesen hivatalos hulladéklerakó telepre szállítja.

Műanyag ablak, nyílászáró bontásánál, beépítésénél számolni kell azzal, hogy bontáskor folyamatosan por keletkezik, amitől jó előre érdemes megóvni a bútorokat, takaró fólia segítségével. Továbbá a padlóburkolatokat is érdemes megóvnunk az esetleges sérülésektől.

Erre a célra tökéletesen megfelel egy rossz lepedő, vagy rossz szőnyeg is. Kőműves, vagy festő javításra jellemzően ablakcsere után nincs szükség, mivel cégünk az ablakokat körbetakaró lécezi, így esztétikus munkaterületet hagyunk magunk után.

Más típusú épületekben:

Más típusú épületeknél (pl.: tégla, vagy Ytong építésű) mindössze annyi a különbség a panellakásokhoz képest, (ablakcsere szempontjából) hogy bontás során esetlegesen a meglévő fal, falburkolat is sérülhet. Kisebb-nagyobb tégladarabok is kieshetnek a falból bontáskor, így jellemzően utólagos kőműves, festő javításra van szükség az ablak körül. Továbbá takarólécek felhelyezése általában a fali egyenetlenségek miatt nem lehetséges.

Általánosságban:

Általánosságban tehát elmondhatjuk, hogy az ablakcsere nem jár különösebben nagy rombolással, egy nagyobb lakásban is, ahol 6-8 ablak található, 1 nap alatt elvégezhető a komplett ablakcsere.

Meddig tart egy ablakcsere?

Egy darab ablak cseréje, mindennel együtt, azaz a bontás, beépítés, takarólécezés, párkányozás, stb. jellemzően nem tart tovább mint 2 óra. Azaz elmondható, hogy egy komplett lakás ablakcseréje, nem tart tovább 1 napnál, természetesen akkor, ha a nyílászáró gyártás már előzetesen megtörtént.

Mi a különbség ablak és ablak között?

Ha Ön ajánlatot kér több cégtől ugyanarra a termékre, legyen figyelmes az összehasonlításakor, mert később a figyelmessége többszörösen megtérülhet Önnek! P.: 5 kamrás műanyag ablak, és 5 kamrás műanyag ablak között is óriási különbségek lehetnek! Ne hagyja magát megtéveszteni, legyen tudatos vásárló!

Néhány fontos dolog, amire oda kell figyelni:

 • hol gyártották az ablak profilt vagy ablakot (tartózkodjon a Török, Román, Kínai ablakoktól, ezek jellemzően igen gyatra minőségűek.)
 • UV stabil anyagból készült-e ? (nem sárgul meg a napon)
 • milyen üvegezés van benne? (jelenleg 1.1 W/m2K az elfogadott minimum)

Mit jelent a U=W/m2K érték ?

Azt mutatja meg, hogy az ablak egy négyzetméteres darabja mennyi hőenergiát enged át (Wattban mérve) akkor, ha a külső és a belső oldal között pontosan egy Kelvin (vagy egy Celsius fok) a különbség. Ha tehát odabent a lakásban 20 Celsius fok van, a külső hőmérséklet pedig 19 Celsius fok, akkor a különbség – ehhez még nem kell emelt szint –  egy Celsius fok, illetve – a képletben megadott mértékegységben kifejezve – egy K.

Ha ablakunk „U értéke”, azaz „hőátbocsátási értéke” pl. 1 W/m2K – ami egy  elfogadható szigetelésnek mondható -, ez azt jelenti,  hogy a fal egy négyzetmétere 1 fok külső-belső hőmérséklet-különbség esetén 1 Wattnyi teljesítménnyel fűti az utcát. Ez az energiaveszteség – egy négyzetméterre számolva nem ijesztő mennyiség ugyan: csupán 0,001 kilowattóra.

Tényleg túl jól szigetelnek a műanyag ablakok, ajtók nyílászárók?

A műanyag ablakok valóban igen jól szigetelnek, azonban az nem jelenhetjük ki, hogy „túl jól”. Túl jó szigetelés a Magyarországéhoz hasonló klímájú országokban nem létezik, mivel nekünk nagyon fontos hogy hideg, és meleg időben is bent maradjon a meleg, illetve a hideg. 

Az előfordulhat, hogy egy ablakcsere után valamelyik sarok, vagy fal penészedni kezd, Ennek oka általában, a ház külső szigetelésének hiánya, vagy hibája.

Korábban gyakorlatilag ismeretlen volt a páralecsapódás miatt kialakuló penészképződés. Az első olajválság előtt, és az azt követő hővédelmi rendeletet megelőzően (Németországban 1977.11.1.) szó szerint a szabadba fűtöttünk. A régebbi ablakok csak csekély ellenállást tanúsítottak a levegőáramlással szemben. A keskeny keretek idővel megvetemedtek és elvesztették szigetelő képességüket. A mai modern műanyag ablakok beépítésével azonban a vetemedés többé nem jelenik meg, így nagymértékű energia-megtakarítás érhető el. Azonban nagyon fontos, hogy a nyílászáró gyártás profi szakemberekre legyen bízva.

A jelentős szigetelésjavulás azonban újabb probléma megjelenésével járt együtt: megjelent a páralecsapódás jelensége. A jól ismert szimptómák jelentek meg: páralecsapódás az ablaküvegeken, penészképződés a sarkokban, az éleken, a falak károsodása és egyre romló lakóklíma. Szükségessé vált a kellő és automatikus szellőztetés megoldása, a meleg, nedves szobai levegőt a külső szárazabb, hűvösebb levegővel kell kicserélni.

A levegő nedvességtartalmának csökkentése nem az egyetlen követelmény, amelyet egy modern szellőztetőrendszernek meg kell oldania. A folyamatos és elegendő levegőcsere az épületben lakók számára is különösen fontos, ezért a szellőztető berendezésnek a következő követelményeknek is meg kell felelniük:

 • A szoba nedvességtartalmának szabályozása
 • Az elhasznált levegő frissítése
 • A szag és káros anyagok eltávolítása
 • A szobahőmérséklet szabályozása
 • Kiegészítő levegőmennyiség biztosítása a tűzhelyekhez

A nem kívánt penészesedést, párosodást, elkerülhetjük, ha lakásunknak megfelelő légmozgást biztosítunk. Erre többfelé lehetőség is van, melyet a következő pontban ismertetünk. Íme:

Milyen szellőzési lehetőségek vannak?

Részszellőzés

Ilyenkor az ablak csak részlegesen nyitott (pl. bukóablak – bukóállásban). A részszellőzés csak kis mennyiségű levegő beáramlását teszi lehetővé, aminek az a következménye, hogy az ablakot sokáig kell nyitva tartani a megfelelő szellőzés elérése érdekében. Ez pedig erősebb kihűléshez és az ablak alatti falrészen megnöveli a pótmegállapodás veszélyét.

Átáramló szellőztetés

Sokkal eredményesebb szellőztetési mód, ha átáramlást hozunk létre. Az ablakszárnyakat ilyenkor teljesen kitárjuk, így ebben az esetben a helység teljes levegője 4-10 perc alatt kicserélődik. Az energiaveszteség ekkor minimális lesz. A átszellőzés/levegőcsere viszonylag gyorsan végbemegy, így a falak nem hűlnek át.

A keresztszellőzés („huzat”)

Keresztszellőzés esetén a levegőcsere még gyorsabban végbe megy. A szoba teljes levegője már 2-4 perc alatt kicserélődik. Ehhez az kell, hogy minden nyílászáró egyidejűleg teljesen nyitva legyen, így „huzat” alakulhat ki. A télikerteknél nagyon fontos a megfelelő szellőztetés biztosítása a műanyag ablak és nyílászárók beszerelése.

nyilaszaro gyartas - nyílászáró gyártás
télikert harmonika ajtóval
terasz-beepites - nyílászáró gyártás
terasz beépítés
Télikert-beepites - nyílászáró gyártás
télikert beépítése
telikert-tolo-ajto - nyílászáró gyártás
télikert toló ajtó

 

 

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk szellőztető rendszerünket:

 • AERECO automata szellőző

Miket kell összehasonlítani az árajánlatokban?

Egy műanyag ablak, ajtó, nyílászáró csere alkalmával egy árajánlat/megrendelés rengeteg dologból tevődik össze. Ezek közül a legfontosabb tételek: maga a nyílászáró, párkány, takaróléc (elsősorban panellakásban szükséges), bontás-beépítési díj, szállítási díj, és a törmelék elszállításának a díja.

Amennyiben az árajánlat kérésekor mindezekre a tételekre egyben kéri az ajánlatot, szintén elkerülhető az, hogy a végső ajánlat az eredeti árajánlat kérés többszöröse legyen. Amennyiben nem panellakásban kíván nyílászárót cserélni, szinte biztos, hogy szüksége lesz utólagos kőműves javítási munkára is. Ezt általában az alap árajánlat nem tartalmazza, ezt külön kérni kell.

Műanyag ablak, nyílászáró árajánlatok összehasonlításakor nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük a nyílászárók műszaki tartalmát. Pl.: üvegezés, profilmélység, kamrák száma, K (hőátbocsátási) tényező, vasalatrendszer, üveg K (hőátbocsátási) tényezője. Ezeket figyelembe véve – ha a megfelelő cégre van bízva a nyílászáró gyártás – elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket. A K tényező minél alacsonyabb, minél jobban közelít a nullához, annál magasabb hőszigetelésű az adott üveg/szerkezet.  Megrendeléskor mindenképpen kérjen tájékoztatást ezekről az adatokról.

Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a nyílászárók rendelkeznek-e a megfelelő minősítésekkel. (EMI, MABISZ, ISO stb.) Óvakodjon a silány minőségű, feltűnően olcsó török, román, stb. nyílászáróktól! Érdeklődjön a referenciákról!

Mik a műanyag ablak, ajtó, nyílászáró előnyei?

A műanyag ablakoknak a fa és alumínium nyílászárókkal szemben sok előnye van az Ön számára. A műanyag ablak, nyílászáró a Fa ablakkal szembeni előnyei : nem kell festeni (a fa ablakokat az első 5 év után pár évente újra kell festeni), kedvezőbb az ára, szélesebb színskálából választhat. Télikerteknél is nagyon fontos a nyílászárók minősége.

A műanyag ablak, nyílászáró általános előnye  az, hogy rendkívül költséghatékony. A műanyag ablak, nyílászáró alacsonyabb ára nem jelenti azt, hogy alacsonyabb minőséget képviselne, vagy kevesebbet nyújtana mint más anyagból készült társai, az alacsony árnak egyszerűen az az oka, hogy lényegesen nagyobb mennyiségben folyik a gyártás mint pl. a fa ablakoké.

A műanyag ablak, nyílászáró gyártás elterjedésének további előnye, hogy rendkívül jó a hőszigetelő képessége. A műanyag (és más) ablakok hőszigetelését U értékben szokás megadni. A mai műanyag ablakok U értéke jellemzően 0,7 s 1,4 K között mozog. Ez az érték minél kisebb, annál jobb az ablak hőszigetelése.

Általánosságban elmondható, hogy az azonos kategóriájú műanyag ablak, nyílászáró hőszigetelése jobb, mint más anyagokból készült társaié. A magas hőszigetelés a fűtési költségek csökkenését is hozza magával. Ennek köszönhetően műanyag ablakunk többszörösen megtérül.

A hangszigetelő képesség fontossága

A műanyag ablak, nyílászáró egyik további előnye, a gyakran figyelmen kívül hagyott rendkívül magas hangszigetelő képesség. Ha életünket nyugodtan szeretnénk élni, fontos, hogy a külső zajok (pl. utcai forgalom) ne zavarjanak minket a pihenésben. Egy átlagos utca zaj, kb. 30-40 dB. Egy átlagos műanyag ablak hanggátlása 33dB.

Tehát ha Ön egy átlagos képességekkel rendelkező műanyag ablakot vásárol, Önnek akkor is egy magas hanggátlású nyílászárója lesz. A 33dB hanggátlás egy egyszerű hanggátló üveggel tovább növelhető, egészen 48dB-ig. Ha Önnek különlegesen magas hanggátlású nyílászáróra van szüksége, akkor a műanyag ablak, nyílászáró kiváló választás.

Összességében tehát elmondható, hogy a műanyag ablak, nyílászáró ideális választás abban az esetben, ha Ön rendkívül magas ár/érték arányú terméket szeretne vásárolni.

AMENNYIBEN ÖN ADJA MEG A NYÍLÁSZÁRÓ MÉRETEIT: MŰANYAG, FA ÉS ALUMÍNIUM ABLAKOK ESETÉBEN.

Amennyiben Önnek egy tiszta falnyílása van, azaz jelenleg nincs bent ablak, a méretvétel igen egyszerű. A tiszta nyílásméretből oldalanként le kell vonni másfél-másfél centit. Így kapjuk meg a gyártandó nyílászáró gyártási méretét. Más szóval a tok külső mérete.  Amennyiben a nyílásba vakolat, vagy szigetelés kerül, úgy ne felejtsük el levonni annak a vastagságát is. Így elkerülhetjük a későbbi kellemetlenségeket.

Amennyiben a nyílászáróra a későbbiekben redőny is kerül, úgy szükséges az ablakot toktoldókkal (más néven redőny-előkészítéssel) ellátni. Ez tulajdonképpen egy, az ablakprofillal kompatibilis toldás, ami lehetővé teszi a redőny gurtni bevezetését, illetve a tok felszerelését. Ebben az esetben a méret helyességéért Ön vállalja a felelősséget.

Ha az ablaknyílásban jelenleg is van egy régi ablak, úgy a méretvétel nem annyira egyszerű. Mivel az ablakokat az idők során rendkívül sokféle tokszerkezettel gyártottál, így a nyílások kialakításánál is sokféle technikát alkalmaztak. (pl: kapcsolt gerébtokos, kávás, stb..) Így ebben az esetben a méretvétel szakértelmet, és tapasztalatot kíván. Tehát határozottan azt javasoljuk, hogy kérjen felmérést kollegáinktól, elkerülendő a későbbi kellemetlenségeket. 

Amennyiben mégis úgy dönt, hogy az itt elhangzottak ellenére Ön adja meg a méretet, általánosságban elmondható, hogy a káva, illetve a kültéri vakolatot kell a külső oldalon lemérni, majd ahhoz hozzáadni oldalankét 1-1 centit. (nem alkalmazható minden nyílásesetében!) Ebben az esetben a méret helyességéért Ön vállalja a felelősséget.

MIRE ÉRDEMES FIGYELNI NYÍLÁSZÁRÓ VÁSÁRLÁS ELŐTT? MŰSZAKI TARTALOM:

Nyílászáró árajánlatok összehasonlításakor nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük a nyílászárók műszaki tartalmát. Pl.: üvegezés, profilmélység, kamrák száma, K (hőátbocsátási) tényező, vasalatrendszer, üveg K (hőátbocsátási) tényezője. Ezek figyelembe vételével elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket.

A K tényező minél alacsonyabb, minél jobban közelít a nullához, annál magasabb hőszigetelésű az adott üveg/szerkezet.  Megrendeléskor mindenképpen kérjen tájékoztatást ezekről az adatokról. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a nyílászárók  rendelkeznek-e a megfelelő minősítésekkel. (EMI, MABISZ, ISO stb.) Óvakodjon a silány minőségű, feltűnően olcsó Török, Román, stb. nyílászáróktól! Érdeklődjön a referenciákról !

MIT TARTALMAZ AZ AJÁNLAT: műanyag ablak, ajtó, nyílászáró gyártás és szerelés szállítás is lehetséges.

Egy nyílászáró csere alkalmával egy árajánlat/megrendelés rengeteg dologból tevődik össze. Ezek közül a legfontosabb tételek: maga a nyílászáró, párkány, takaróléc (elsősorban panellakásban szükséges), bontás-beépítési díj, szállítási díj, és a törmelék elszállításának a díja. Amennyiben az árajánlat kérésekor mindezekre a tételekre egyben kéri az ajánlatot, szintén elkerülhető az, hogy a végső ajánlat az eredeti árajánlat kérés többszöröse legyen.

Továbbá sok kereskedő „elfelejti” feltüntetni az ÁFA-t. Amennyiben nem panellakásban kíván nyílászárót cserélni, szinte biztos hogy szüksége lesz utólagos kőműves javítási munkára is. Ezt általában az alap árajánlat nem tartalmazza, ezt külön kérni kell.

A MEGRENDELÉS FOLYAMATA a műanyag ablak, ajtó nyílászáró gyártása esetében

Amennyiben minden részletet sikerült letisztázni, következhet maga a megrendelés! A nyílászárók megrendelést megelőzően/követően pontos gyártási méretet kell vennie a kereskedőnek (kivéve panellakásban) ennek ismeretében készíthető el a pontos megrendelés. A megrendelés áll egy rajzos megrendelés visszaigazolásból, egy vállalkozó szerződésből (mely tartalmazza a határidőket, fizetési feltételeket).

A megrendelés aláírásakor rendszerint 50% gyártási előleget kér a kereskedő, ez normális, mivel a gyártók csak az 50% birtokában kezdik meg  a gyártást. Innentől kezdve a nyílászárók gyártási határideje rendszerint 3-4 hét. Ezt követően jelentkezik a kereskedő, letisztázni a beépítési időpontot, majd megtörténik a beépítés. A sikeres átadás-átvételt követően kerül kiszámlázásra a fennmaradó 50%. (bevett szokás az is, hogy a nyílászárók raktárba érkezésekor esedékes a nyílászárók, de csakis a nyílászárók fennmaradó összege, még a beépítés előtt) Mi gyártók is vagyunk a teraszbeépítés és télikert gyártás a fő profilunk, e mellett gyártunk nyílászárókat is.

A BEÉPÍTÉS UTÁN

Miután a nyílászáró beépítés befejeződött, és a sikeres átadás-átvétel megtörtént, továbbra is érdemes odafigyelni nyílászáróinkra. A beépítést követően a kereskedő 1 utólagos finombeállítást köteles elvégezni díjmentesen. A nyílászáró vasalatának időszakos olajozása igen fontos a hibátlan működés megőrzéséhez. A vasalattakaró elemek meglétének ellenőrzésével elkerülhető a mozgó részek por általi károsodása. A nyílászárók bármely általános tisztítószerrel tisztítható, azonban a súrolószerek kárt tehetnek a fényes felületekben! Nagyon fontos ezt betartani a teraszbeépítés és télikert beépítésnél is

A Műanyag ablak ajtó nyílászáró gyártás beépítés ELŐNYEI

A műanyag ablakoknak a fa és alumínium nyílászárókkal szemben sok előnye van az Ön számára. A műanyag ablak, Fa ablakkal szembeni előnyei: nem kell festeni (a fa ablakokat az első 5 év után pár évente újra kell festeni), kedvezőbb az ára, szélesebb színskálából választhat.

A műanyag ablak, nyílászáró általános előnye  az, hogy rendkívül ár hatékony. A műanyag ablak, nyílászáró alacsonyabb ára nem jelenti azt, hogy alacsonyabb minőséget képviselne, vagy kevesebbet nyújtana mint más anyagból készült társai, az alacsony árnak egyszerűen az oka, hogy lényegesen nagyobb mennyiségben folyik a gyártás mint pl. a fa ablakoké.

A műanyag ablak, nyílászáró további előnye rendkívüli hőszigetelő képessége. A műanyag (és más) ablakok hőszigetelését U értékben szokás megadni. A mai műanyag ablak, nyílászáró U értéke jellemzően 0,7 s 1,4 K között mozog. Ez az érték minél kisebb, annál jobb az ablak hőszigetelése. Általánosságban elmondható, hogy az azonos kategóriájú műanyag ablakok hőszigetelése jobb, mint más anyagokból készült társaié. A magas hőszigetelés a fűtési költségek csökkenését is hozza magával. Ennek köszönhetően műanyag ablakunk többszörösen megtérül.

A műanyag ablak, nyílászáró egyik további előnye, a gyakran figyelmen kívül hagyott rendkívül magas hangszigetelő képesség. Ha életünket nyugodtan szeretnénk élni, fontos, hogy a külső zajok (pl. utcai forgalom) ne zavarjanak minket a pihenésben. Egy átlagos utca zaj, kb. 30-40 dB. Egy átlagos műanyag ablak hanggátlása 33dB. Tehát ha Ön egy átlagos képességekkel rendelkező műanyag ablakot vásárol, Önnek akkor is egy magas hang gátlású nyílászárója lesz. A 33dB hanggátlás egy egyszerű hang gátló üveggel tovább növelhető, egészen 48dB-ig. Ha Önnek különlegesen magas hanggátlású nyílászáróra van szüksége, akkor a műanyag ablak kiváló választás.

Összességében tehát elmondható, hogy a műanyag ablak ideális választás abban az esetben, ha Ön rendkívül magas ár/érték arányú terméket szeretne vásárolni.

A BEÉPÍTÉSRŐL

Kollegáink az előre egyeztetett beépítés napján jellemzően 8-9 óra között érkeznek, vagy az egyéb egyeztetett időpontban.

BEÉPÍTÉSI TEENDŐK ÁLTALÁNOSSÁGBAN:

A nyílászárók előtt, és körül annyi helyet kell hagyni, hogy két ember kényelmesen tudjon mozogni a szerszámokkal, szerkezetekkel. (azaz 1,5-2 méter) A beépítés során leginkább por keletkezik, melytől érdemes megóvni a bútorokat, egyéb tárgyakat (elsősorban műszaki eszközöket) azzal, hogy egy fóliatakaróval, vagy lepedőkkel letakarjuk azokat. Fóliatakaró bármely barkácsáruházban párszáz forintos áron kapható.

A BEÉPÍTÉS MENETE PANELLAKÁSBAN:

Panellakásokban az ablakok bontását a szakemberek úgy végzik, hogy az ablakok szárnyait leakasztják, körben leszedik a fa takarólécet, leveszik az esetleges meglévő redőnyt, majd a tokot egy helyen bevágják fűrésszel, ezután „összehajtogatják” a tokot. Ez különösebb törmelékkel nem jár, azonban a faszerkezetből mindenféle szennyeződés hullhat ki (régi szigetelés, folyós gitt, stb..) amitől a lakást meg kell védeni.

A faszerkezet vágásakor, eltörésekor is keletkezik apróbb, és nagyobb fahulladék. Ezeket jellemzően a folyosón gyűjtik a beépítők, majd a beépítés végeztével lehordják a teherautóba.

Fontos még tudni, hogy a beépítés alatt jelentős por keletkezik. Erről bővebben a „Beépítés előtti teendők általánosságban” pontban olvashat. Miután megtörtént az ablakok bontása, következhet a beépítés.

Ablak keret:

A beépítés során kollégáink először az ablakkeretet helyezik be a nyílásba (szárnyak nélkül). Tokrögzítő csavarokkal rögzítik az ablakkeretet, majd körbefújják purhabbal. Amíg a purhab kicsit köt, esetlegesen nekiállnak egy másik ablaknak, majd miután megkötött, a tokra felkerülnek a szárnyak is. A purhab szerepe elsősorban a szigetelés, azonban egyben kiváló rögzítő anyag is.

Miután az ablakkeretekre felkerültek a szárnyak, a kollégáink megkezdik az ablakok körbe takarólécezését. A takarólécek ipari, magas minőségű öntapadó szalaggal vannak ellátva, ezzel rögzítik azokat. A takarólécezés befejezése után kerülnek fel a redőnyök, reluxák, rovarhálók. (amennyiben meg lett rendelve) Az árnyékolástechnikai eszközök esetében előfordulhat, hogy azokat nem az ablakbeépítés napján szereljük fel, hanem egy későbbi, előre egyeztetett időpontban.

Ablakok:

Az ablakok takarólécezése után kőműves javításra, festésre nincs szükség, a beépítés során keletkezett hézagokat a takarólécek eltakarják. Ez alól kivételt képeznek az erkélyfalak. A régi erkélyfalak kiképzésének köszönhetően a beépítés után a jellemzően egy 2-3 centiméteres sávban látható marad az ablakcsere nyoma, mely kisebb festési javítással eltüntethető.

Az erkélyfalak előtt található radiátorokat célszerű a kollégáink érkezése előtt leszerelni, majd a beépítést követően visszaszerelni. Amennyiben ez nem oldható meg, úgy kollégáink nagy körültekintés mellett úgy bontják ki az erkélyfalat, hogy a radiátor a helyén marad. A radiátor az új falra nem kerül rögzítésre, hanem előre gyártott radiátortalpakra helyezzük azokat.

A beépítés végeztével kollégáink lehordják szerszámaikat, és a kibontott törmeléket. A lakás és a folyosók, liftek takarítását ezután célszerű elvégezni.

A BEÉPÍTÉS MENETE NEM PANELLAKÁSBAN:

A beépítés menete megegyezik az előzőekkel, kivéve a következőeket: a redőnyök, szúnyoghálók (párkányok) méretvétele csak a beépítést követően lehetséges. Így azok beépítésére az ablakbeépítést követő 2 héten belül kerül sor. Takaróléceket jellemzően csak panellakásokban használunk. Téglaépületekben a falak egyenetlensége nem tesz lehetővé a takarólécek felszerelését. 

A nem panelépületekben kollegáink legnagyobb körültekintése mellett is szinte minden esetben szükség van utólagos kőműves (festő) javítási munkálatokra, melynek mértéke általában csak a beépítés után állapítható meg. Az előzetes felmérésnél nagyjából megjósolható a bontáskor keletkezett sérülés jellege, azonban erre a kiszámíthatatlanság miatt garanciát vállalni nem tudunk.

A BEÉPÍTÉS IDŐTARTAMA: 

A beépítés ideje jellemzően 2 óra ablakonként, melyben benne van a bontás, és a beépítés is. A nap elején a szerkezetek, szerszámok felpakolása, és a nap végén a törmelék lehordása további időt vesz igénybe. Így összességében 2 ablakig egy délelőttel kell számolni, 2 ablaktól pedig egy egész nappal kell számolni. Az ablakcsere tehát mindösszesen általában 1 napot vesz igénybe. (esetlegesen +1 nap az árnyékolástechnikai eszközök felszerelése) A beépítéseket csak munkanapokon végezzük.

A BEÉPÍTÉS UTÁN

A beépítés után az ablakok 24 órán belül vehetőek használatba. 24 óráig sem tisztítani, sem nyitva tartani nem szabad azokat. (a kötőanyagok megkötésének ideje miatt) A beépítést követően kollégáink ismertetik a nyílászárók használatát. A későbbiekben a hibás használatból adódó kellemetlenségek miatt kiszállni nem tudunk. Az ár egy egyszeri finombeállítást tartalmaz. Az egy éven túli finombeállításokat külön díjért végezzük. Amennyiben további kérdései vannak, kérjük jelentkezzen elérhetőségeinken.

AMIT A Műanyag ablak ajtó nyílászáró .-ról  TUDNI KELL.

Mindegy, hogy új építés vagy felújítás az ablakok minden esetben fontos szerepet játszanak. A választás alapja lehet optikai, műszaki vagy funkcionális elvárás. Az alapvető két dolog, amely megkülönbözteti az ablakokat a profilszerkezet és a tömítés

Szerkezetek anyagai

A piac alapvetően jelenleg három anyagtípust különböztet meg: műanyag, fa és alumínium.

Az, hogy melyik anyagból lesz a nyílászáró, az függ az épület jellegétől, a döntéshozó ízlésétől, és az ártól. De meghatározó az előállítással, a használattal és a használaton kívülre történő helyezéssel járó környezeti terhelés is. A legfontosabb anyagfajta a nyílászárók készítésénél a műanyag, melynek részesedése a német piacon 54%. Az európai piacon ennek aránya az utóbbi 10 évben 24%-ról 38%-ra emelkedett.

SZELLŐZÉS

A penészedés megakadályozása a nyílászáró gyártása esetében kell gondolni rá

Korábban gyakorlatilag ismeretlen volt a páralecsapódás miatt kialakuló penészképződés. Az elsö olajválság előtt, és az azt követő hő védelmi rendeletet megelőzően (Németországban 1977.11.1.) szó szerint a szabadba fűtöttünk. A régebbi ablakok csak csekély ellenállást tanúsítottak a levegőáramlással szemben. A keskeny keretek idővel megvetemedtek és elvesztették szigetelő képességüket. A mai modern műanyagablakok beépítésével azonban a vetemedés többé nem jelenik meg, így nagymértékű energia-megtakarítás érhető el.

A jelentős szigetelésjavulás azonban újabb probléma megjelenésével járt együtt: megjelent a páralecsapódás jelensége. A jól ismert szimptómák jelentek meg: páralecsapódás az ablakok üvegeken, penészképződés a sarkokban, az éleken, a falak károsodása és egyre romló lakóklíma. Szükségessé vált a kellő és automatikus szellőztetés megoldása, a meleg, nedves szobai levegőt a külső szárazabb, hűvösebb levegővel kell kicserélni.

A szellőzés feladatai

A levegő nedvességtartalmának csökkentése nem az egyetlen követelmény a nyílászáró gyártása esetében, amelyet egy modern szellőztető rendszernek meg kell oldania. A folyamatos és elegendő levegőcsere az épületben lakók számára is különösen fontos, ezért a szellőztető berendezésnek a következő követelményeknek is meg kell felelniük:

 • A szoba nedvességtartalmának szabályozása
 • Az elhasznált levegő frissítése
 • A szag és káros anyagok eltávolítása
 • A szobahőmérséklet szabályozása
 • Kiegészítő levegőmennyiség biztosítása a tűzhelyekhez

A szellőzés fajtái

Alapjában véve kettő szellőzés fajtát különböztetünk meg:

 • Természetes szellőzés
 • Gépi szellőztetés

Résszellőzés

Szellőztető berendezés (kifelé szellőztetés)

Ablakszellőztetés

Be- és kiszellőzést biztosító berendezés

Résszellőzés

Ilyenkor az ablak csak részlegesen nyitott (pl. bukóablak – bukóállásban). A résszellőzés csak kis mennyiségű levegő beáramlását teszi lehetővé, aminek az a következménye, hogy az ablakot sokáig kell nyitva tartani a megfelelő szellőzés elérése érdekében. Ez pedig erősebb kihűléshez és az ablak alatti falrészen megnöveli a páralecsapódás veszélyét.

Átáramló szellőztetés

Sokkal eredményesebb szellőztetési mód, ha átáramlást hozunk létre. Az ablakszárnyakat ilyenkor teljesen kitárjuk, így ebben az esetben a helység teljes levegője 4-10 perc alatt kicserélődik. Az energiaveszteség ekkor minimális lesz. A átszellőzés/levegőcsere viszonylag gyorsan végbemegy, így a falak nem hűlnek át.

A keresztszellőzés („huzat”)

Keresztszellőzés esetén a levegőcsere még gyorsabban végbe megy. A szoba teljes levegője már 2-4 perc alatt kicserélődik. Ehhez az kell, hogy minden nyílászáró egyidejűleg teljesen nyitva legyen, így „huzat” alakulhat ki.

Amikor a helységekre gondolunk, két megoldást választhatunk az ablakok e fajta megoldásánál: vagy egy kiválóan szigetelt profillal rendelkezzen a szerkezet, de ebben az esetben gyakran penészgombásodás léphet fel; vagy egy majdhogynem állandó szellőzéssel rendelkezőt lehet választani, ilyenkor pedig a helység hő védelme forog veszélyben.

Tok szárny közötti szellőző beépítés

 • Normális légnyomás esetén is optimális levegőcsere
 • Az alapszellőzés a szoba számára mindig biztosított (nyaralás esetén is)
 • Nem alakul ki huzatjelenség
 • Automatikusan működik, Nagy zajvédelemmel bír, jó a hőállóképessége
 • Megfelel a törvényi és szabványos előírásoknak, költségtakarékos.
 • Egyszerű beszerelés és tisztítás, a szobaoldalon nincs látható rés, vágat, lyuk
 • Ablak szerelése esetén azonnal beszerelhető

HŐSZIGETELÉS 

Az utóbbi években egyre inkább hangsúlyossá vált az ablakok hőszigetelése. Az épületek energiaveszteségének nagy része az ablakokon keresztül történik. A megnövelt beépítési mélység és a PVC profilok, műanyag ablak, nyílászáró kamraszámának növekedése, a legújabb hő takarékossági előírás szerint is az I-es osztályba sorolja a műanyag keretszerkezeteket. A modern hőszigetelő üvegezéssel az U érték 1.1 W/m²K alá kerülése már realitás.

Öt és több kamra a jobb hőszigetelésért

Az utóbbi években az előírások szigorításának következtében a profilgyártóknak is arra kellet törekedniük, hogy rendszereik hőszigetelési értékeit jelentősen javítsák. A profilok fejlesztésének célja az lett, hogy az üvegek hő átbocsátási tényezőinek értékeit nagyjából megközelítő értékeket érjenek el.

Megoldásokat kerestek arra, hogy ez az értékjavulás ne vonja magával a beépítési mélység növekedését. Míg a kétkamrás profilok háromkamrásra bővítése említésre méltó változást hozott, a kamraszám további növelése nem hozta meg a kívánt eredményeket. Ezt a dilemmát a profilgeometria teljesen új felépítése, valamint 70 mm-es és ennél nagyobb beépítési mélység alkalmazása oldotta meg. Ezáltal elérhető lett, alapmerevítő vasalatokkal, nagyságrendileg az 1.2 W/m²K érték. Időközben már ott tart a ROPLASTO Gyár, hogy a 80mm-e beépítés mélységű profil egy 0,98 W/m²K U f érték is elérhető.

Új ablak nyílászáró gyártása, beépítése megéri a pénzt

Régi és rossz ablakok okozzák az egyik legnagyobb energiaveszteséget az épületeknél. Ez a legérzékenyebb része a homlokzatoknak, mint egy alja nélküli hordó. Az új kiválóan tömítő ablakokkal sok pénzt lehet megtakarítani.

BETÖRÉSVÉDELEM

A betörésvédelem a profilnál kezdődik

Világunkban, ahol minden állandóan változik, növekszik az igény a védelemre és a biztonságra. Ez különösen érvényes saját tulajdonunkra, lakásunkra, házunkra. A házunkban, lakásunkban levő anyagi és nem anyagi értékek védelme attól a védelem minőségétől függ, amelyet az ablakok és ajtók nyújtanak.

Modernebb vasalati alkotóelemek beépítése ablakainknál sokrétű biztonsági megoldást kínál. A kovácsoltvas záró lemezek, gombafejű-csapzár szerkezetek, és lezárható kilincskialakítások tovább növelik a biztonságot. A megnövelt profil falvastagság erősíti a vasalatok kiszakítás elleni védettségét.

Fokozott biztonsági követelmények esetén a következő speciális megoldást javasoljuk a bejárati ajtókhoz:

Automatikus zár : Az automatikus zár az ajtót rögtön a becsukódás után lezárja. Ebből adódóan valamiféle kártyával, vagy rugóacéllal az ajtót lehetetlen kinyitni. Acél sín : A hagyományos három zárlemez helyett egy végigfutó acélsínt építenek be. Az ajtó feltörése, még speciális betörésre használt szerszámmal is szinte lehetetlen.

Speciális cilinderzár: minden hagyományos betörési módszernek ellenáll, és lehetővé teszi a biztonsági követelmények teljesítését a biztonsági berendezések beépítésével.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

MŰSZAKI INFORMÁCIÓK

BEÉPÍTÉSI MÉLYSÉG

A beépítés mélység gyakorlatilag a tok keresztmetszetének a méretét jelenti, azaz a tok vastagságát.

HIBÁSMŰKÖDTETÉS-GÁTLÓ

A hibásműködtetés gátló megakadályozza, hogy a kilincset rosszkor, rossz irányba forgassuk.

FÉNYES, IDŐTÁLLÓ FELÜLET

A műanyag ablak, nyílászáró PVC felülete jól tisztítható, UV stabil adalékot tartalmaz, így sosem színeződik el, a felülete mindig újszerű, kiváló állapotú marad.

ROTO NT BIZTONSÁGI VASALAT a nyílászáró gyártásnál

A Roto NT a kor kihívásainak megfelelő vasalat. A Roto Frank AG minden terméke megfelel a legújabb gyártási előírásoknak. A RotoSil felületkezelési eljárás magába ötvözi a jelen összes ismeretét és a környezetvédelem összes elvárását a vasalatrendszerrel szemben, mindezt úgy, hogy a korrózióvédelem is kitűnő.

Biztonság szisztematikus beépítése. A betöréskor az ablakok és erkélyajtók kedvelt utak a házba vagy a lakásba. A betörés elleni biztonság mindig is egyike volt a legfontosabb céljainknak, mely magas konstruktív biztonságban fejeződik ki. A bukó-nyíló rendszer már az alapverzióban is magas biztonságot nyújt. A szárny alsó peremén gombafejes rögzítőcsap található, mely a bukócsapágyba zár. A Roto NT kényelmesen működtethető és elektronikus vezérlési és biztonsági elemek alkalmazását is lehetővé teszi.

A rögzítő csap

Beállítás, rögzítés és biztonság egyetlen alkatrészben. Optimalizált mozgás és könnyű állíthatóság jellemzi mindhárom változatot. A megegyező csavar pozíció lehetővé teszi a standardzáró darabok biztonsági záró darabra történő egyszerű és gyors cseréjét (13 mm-es vasalatközepű rendszerek esetén).

Olló

Az átfogó kényelmi tartozékok egyik példája az ollóknál integrált huzatbiztosító. Az ablakszárnyat bukó helyzetben megtartja. Nem okoz gondot többet a huzat által becsapódó ablak. Ezen felül a bukó rés 80 és 140 mm -re állítható.

Zárható ablakkilincs

Megakadályozza az ablakvasalat kívülről történő mozgatását. Előnyös kiegészítő minden biztonsági osztályban. Mindhárom biztonsági osztálynak megfelel. Az aktuális biztonsági szabvány DIN V ENV 1627-1630 új követelményeket állít a vasalatok számára. A Roto NT sikeresen veszi az akadályokat- mindhárom biztonsági osztályban.

Hibásműködtetés gátló

Szárnyrávezető segítségével a szárny mindig ugyanazon a szinten áll, megakadályozva ezzel a szárny kilincs felöli oldalának lelógását. Ezen felül megakadályozza az ablak véletlen hibás működtetését. Mindezek a vasalat állandó működési biztonságát szavatolják.

Résszellőztető

A Roto NT újonnan kifejlesztett résszellőztetője egyetlen egy tokrészből áll, melyet utólag is bármikor felszerelhetünk. A szárnyalkatrészek munkaigényes cseréjére nincs szükség, a résszellőztetőt egyszerűen a sarokváltó záródarabja mellé kell szerelni.

A zárócsap változatai

A záró csap E-jelnél a szorítóerő állítható. A záró csap P-jelnél szintén a szorítóerőt lehet állítani, ezen felül a gombafej nagyobb biztonságot nyújt. A záró csap V-jelnél nemcsak a magasság és a szorítóerő állítható, hanem multifunkcionális záró rendszerként különösen könnyen kezelhető.

ÜVEGEZÉS

Cégünk jelenleg minden nyílászárójába alapáron kínálja az 1.0 W/m2K argon speciális, magas hőszigetelésű üvegezést. Az alábbiakban rövid leírást találnak különféle műanyag nyílászárókban használatos üvegekről.

ÜVEGTÍPUSOK

Hőszigetelő üvegszerkezet a Műanyag ablak ajtó nyílászáró gyártás esetében

Leírás: A műanyag ablak, ajtó, nyílászáró hőszigetelő üvegei általában két üveglapból áll, amely szerkezet megfelel a funkcionális és mechanikus elvárásoknak. A két üveglap közötti távolságot a távtartó léc határozza meg mely töltve van páramenetesítő anyaggal. Az üveglapok széle és a keret kétkomponensű tömítő anyaggal van tömítve. Az egész konstrukció egy hermetikusan lezárt teret hoz létre az üveglapok között. A különböző üveg kombinációk határozzák meg, hogy a hőszigetelő üveg szerkezet milyen célra szolgáljon. Float Víztiszta Üveg
Leírás: A float üveg egy folyamatos üvegszalag olvasztott ónon történő úsztatásával készül. Teljesen víztiszta, felülete maximálisan sík.

Felhasználás: Hőszigetelt üvegek készítésére, ahol fontos a magas fényáteresztés. Ablakok, üvegházak és megmunkálva számtalan felhasználási területet említhetnénk. A float üveg edzhető, hajlítható, laminálható.

Stopsol® (fényvisszaverő, reflexiós üveg)

Leírás: A Stopsol egy fényvédős üveg, amelyen egy vékony fém oxid réteg van. A réteget víztiszta és önmagába színezett üvegen is használják. A bevonat egy kemény réteg, ami a környezeti változásoknak is ellenáll.

A Stopsol három típusa:

 • Stopsol Classic: ezüstös tükröződésű és kissé sárgás árnyalattal. Lehet :víztiszta, bronz, szürke, zöld, rózsaszín és kék.
 • Stopsol Supesilver: szürkés kék csillogással. Lehet: víztiszta, szürke, zöld, kék és rózsaszín.
 • Stopsol Silverlight: zöld egy kis ezüstös kék színnel.

Felhasználás: Teljes üvegfalrendszer, bejárati ajtók, stb.

Technikai adatok: (az üveg vastagságától és típusától függően)

Fényáteresztés:     38-66 % Fényvisszaverés:     8-34 %

Sun-Guard® (napvédő üveg)

Leírás: A sun-guard a Guardian által gyártott napvédős üveg, melyet magnetron-katódporlasztásos eljárással állítanak elő. 3 típusa a Sun-Guard, a Sun-Guard Plus és a Sun-Guard Silver színtelen float üvegen színtelen, és anyagában színezett zöld float üvegen zöldben kapható. A bevonattal ellátott üveg utólagosan edzhető , hajlítható és ragasztható.

Felhasználás: Teljes üvegfal és függönyfal rendszerek, bejárati ajtók, stb.

Technikai adatok: (6 mm-es vastagság esetén) Fényáteresztés:     10-67 % Fényvisszaverés:     13-44 %

Műanyag ablak ajtó nyílászáró gyártás Low-e üveggel (lágybevonatos üveg)

Leírás: Valójában egy float üveg, amely egyik oldalára elektromágneses úton fém oxid réteget hordanak fel. A bevonattól színe a float üvegéhez képest csak kis mértékben változik. Ezen nemesfémréteg a hőszigetelő szerkezetben az üvegtáblák közötti légrés felé néző felületen helyezkedik el. A fény és napsugárzás szinte akadálytalanul jut be a helyiségbe, ezzel szemben az épületben keletkezett meleg belül marad 1, ábra. Hőszigetelt üvegként gázzal töltve még fokozható a hőszigetelő tényezője.

A műanyag ablak, nyílászáró gyártás Low-e üvegei nem csak pénztárcáját kíméli, hanem tevőlegesen járul hozzá környezetünk védelméhez. A Low-e 1,1 K értékkel készült hőszigetelő üveg a normál üvegezéshez képest a termék feltételezett 30 éves élettartama esetén kb. 2500 literrel csökkenti a fűtőolaj szükségletet, ezzel kb. 6900 kg Co2 üvegházhatású gázmennyiséggel teher mentesül a természet. Európai viszonylatban, kb. 40 millió m2 éves termelést véve alapul, ezen üveg alkalmazásával 1,25 millió liter fűtőolajat lehetne megtakarítani, vagyis kb. 3,5 millió tonnával kevesebb co2 kerülne a légkörbe Felhasználás: Teljes üvegfalrendszer, ablak, télikert stb.

Technikai adatok:

Fényáteresztés 4-16-4 Low-e,(+gáz):     79,(75) % Fényvisszaverés:     13,(15) % Hőszigetelő tényezője 4-16-4 Low-e:     1,3 K Hőszigetelő tényezője 4-16-4 Low-e + argon gáz:     1,1 K

Biztonsági laminált üveg a Műanyag ablak ajtó nyílászáró gyártás esetében.

Leírás: Két vagy több síküveg, ill. mintás üveg összeállításából, egy vagy több víztiszta, színes fóliával készül, ez a fólia határozza meg rugalmasságát, szilárdságát.

Tulajdonsága, ha az üveg összetörik a részek a fóliára ragadva csökkentik a sérülés lehetőségét és vagyonvédelmi „eszközként” nehezítik a behatolást, betörést.

Felhasználás: Nyílászárókba, ahol fennáll a sérülés veszélye az üvegek összetörése, továbbá kirakatok, tetőszerkezetek stb.

Katedrál üveg (mintás üveg)

Leírás: Két görgő közé folyamatosan öntött üveg. A minta lehet mindkét illetve csak az egyik oldalán. A katedrál üveg lehet víztiszta, sárga és bronz, néhány minta homok fúvott.

Felhasználás: Belső nyílászárókba, térelválasztókba és olyan helyekre ahol nem kívánatos az átlátszóság, de viszont a fényáteresztés fontos.

Technikai adatok: A standard vastagság 4mm, némelyik 5 ill. 6 mm-es.

INFORMÁCIÓK A PROFILOKRÓL A profil geometriája a hő védelemnél

A műanyag ablak, nyílászáró alkalmazása, története során már több funkciót is betöltött: fényt enged a helységbe, biztosítja szellőzést, be- és kilátást ad, hőt – és zajt szigetel, elsötétítést tesz lehetővé, hogy néhányat megnevezzünk. Az ablakok és az ajtók optikailag megtörik homlokzatot és egyedi építészeti arculatot, stílust kölcsönöznek az épületnek.

Sokfajta Műanyag ablak ajtó nyílászáró gyártás lehetőség van

Ellentétben a profilok kamráinak számától és kiképzésétől, amely a már kész ablakoknál nem látható, a profilkontúr jól látható tulajdonsága a PVC profilból gyártott ablakoknak. Az egyenes kontúrú külső szárny- és keretprofilok egybefüggő felületet képeznek. Ebből ered a néhány konstruktív előny: a nagyobb záródó felület miatt a profilfelületre csapódó esővíz által okozott hatások kisebb erősségűek. Ezen kívül – mivel az üvegfalc nagyobb mélységű – szélesebb üvegek építhetőek be, ha pl. nagyobb zajszigetelés elérése a cél.

A régi épületek felújításakor gyakran a korábbi faablakok kereteit utánzó „szögletesebb” profilt alkalmaznak, amivel könnyebb a megelőző fa architektúrához hasonló külső optikai hatás elérése.

Műanyag ablak ajtó nyílászáró gyártás, Kamrakialakítást befolyásoló tényezők

Egy műanyag ablakprofil keresztmetszetének legalapvetőbb meghatározója a profiltestben levő kamrák száma és kialakítása. Mérvadó ebben, hogy a belülről kifelé irányuló hőáramlás útjába eső kamrák száma a legkevesebb legyen.

Egykamrás profilt ma már nem kínálnak a piacon, a relatív rossz hőszigetelése miatt. Az U-érték ezen profiloknál 2,0-2,4 W/m²K érték között mozgott és a manapság érvényes energiatakarékossági követelményeknek nem is felelne meg.

A kétkamrás profil egy kívül lévő elő-kamrával rendelkezik, ahol kialakítható a vízelvezetés, míg a nagyobbik kamra az acélmerevítés beépítését teszi lehetővé. Az elő-kamrának köszönhetően a hőszigetelés jobb az előzőnél, U-érték: 1,8-2,1 W/m²K. A háromkamrás profilnál már egy helységoldali elő-kamra is van, ami még jobb hőszigetelést biztosít. Az U-érték 1,5-1,9 W/m²K között van, míg a profilszélesség kb. 60 mm-es.

Műanyag ablak, ajtó, nyílászáró gyártás anyaga 7 kamrás profillal a még jobb hőszigetelés elérésére

Az utóbbi években tovább szigorodó hőszigetelési követelmények hatására, a profilgyártók növelték igyekezetüket profilrendszereik hőszigetelési tulajdonságainak javítására. A nyílászáró gyártás ezen igyekezetének egyik célja az volt, hogy a profilrendszer elérje a hővédő üvegezések hőátbocsátási együttható értékét. Ezt a fejlesztést először a már meglévő rendszermélységek megváltoztatása nélkül próbálták elérni.

teraszbeepites-ajtoval - nyílászáró gyártás
teraszbeépítés ajtóval
műanyag ablak, ajtó, nyílászáró - nyílászáró gyártás
műanyag ablak, ajtó, nyílászáró

Első lépésként a hagyományos két-, ill. háromkamrás profilok névleges értékeinek javítását akarták elérni, a kamraszám növelése azonban nem hozott kielégítő eredményt.

A nyílászáró gyártás feladata lett egy teljesen új, 70 mm v. még szélesebb mélységű profilfelépítés kifejlesztése. Így lehetővé vált az 1,2 W/m²K-es U-érték elérése a standard merevítővasak beépítése mellett. Ezek után a hővédő üvegezés alkalmazásával az 1,2 W/m²K-es ill. ez alatti U-érték elérése nem utópia többé.

Kapcsolat: 06-20 3360- 643

E-mail: partnerdoors@gmail.com

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>