Pergola

Pergola, alumínium rendszer

A pergola rendszer ALIVER alumínium rendszerelemekből építkezik. Fából készült függőleges tartószerkezet – alumínium tetőszerkezettel való lefedésére.

Az alumínium pergola rendszer ALIVER típusú profilrendszer elemekből építkezik. Fából készült függőleges tartógerendák elemei alumínium tetőszerkezettel való lefedésére szolgál. Az alumínium profilok famintázatú felületkezelést is kaphatnak. A Belgiumból származó Aliver profilok 16, 20 illetve 32 milliméteres vastagságú üvegtáblák, polikarbonát, panel befogadására alkalmasak a pergola-k. Sorba építve akár 10-20 kocsitárolóra is alkalmas.

Felhasználás: pergolák fedél-szerkezete, nyitott oldalú teraszfedések

Tető:

Ez a termékcsoport készülhet fából, műanyagból alumínium merevítővel vagy alumínium profilból. Amennyiben az alapanyag műanyag vagy alumínium profilok, akkor fautánzatú felületkezelést is kaphatnak a megrendelő igényei szerint. Van lehetőség a tetejének lezárására is, ha akarjuk akkor egy-, kettő- vagy háromrétegű üvegtábla illetve többrétegű, üregkamrás polikarbonát tábla kerülhet rá. A pergola tetejének lezárásával, fedett kocsitároló, elő-tető jöhet létre.  A rendszer tetőablak befogadására is alkalmas.

 

Alumínium pergola csomópont Aluminium pergola rendszer Alumínium pergola

Gyártása általában fából készítik, mint díszítő elem a házhoz illően, és arra akár fel lehet futtatni növényeket, ami esetleg árnyékolásra is szolgálhat. Jól elkészített pergolára lehet tetőt is készíteni, amit árnyékolóval lehet ellátni. Ezt követően akár az oldalfalak is lezárhatóak. Ezért mi a pergolát alumíniumból készítjük, mivel az örökös profil rendszer, amit tovább lehet fejleszteni.

Függönyfalak

Az építészeti tervezés egyik legfontosabb eleme a homlokzat. Az épületek arcát, megjelenését meghatározó elem.

Korunk építészete meghalad minden korábbi korszakot, technikai lehetőségei minden eddigit felülmúlnak. A pergola az emberiség a 20. században a technikai fejlődés terén nagyobb távolságot járt be, mint korábban sok évszázad alatt.

A modern építészet megszületése a tudomány és technika a 20. század kezdetén bekövetkezett forradalmának folyománya. Az új építési anyagok és az alkalmazásukkal megépíthetővé vált mérnöki nagy szerkezetek szolgáltak alapul a transzparens építészet megjelenésére, amely transzparenciát csak előre tervezett, jól működő, speciális szerkezetekkel lehet biztosítani.

Az emberiség vágya a teljes átláthatóság, a fény utáni vágy, a természettel való legszorosabb kapcsolat megteremtése. Egyre gyakoribbak a merészebbnél merészebb homlokzatok, amelyek a gyártókat újabb és újabb fejlesztések elé állítják.

pergola kombináció

A függönyfalak az épületek szerkezetéhez (általában födémekhez) rögzített függőleges homlokzatlezáró felületek, amelyek könnyű, megszakítás nélküli határburkolatot képeznek. Önmagukban állóan vagy az épületrészhez kapcsoltan egy normál fal valamennyi funkciójával rendelkeznek. A függönyfalat tartó függőleges alumíniumprofil (azaz lizéna) a két végén megfogva tartja a nyílászárót. A függönyfal lizénái között vízszintes alumínium profilok (gerendák), amelyek a függőleges bordákhoz (oszlopokhoz) vannak rögzítve. Folytatás az alumínium függönyfalak oldalon.

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>