Télikert fa és alumíniumból

 

Télikert fa és alumíniumból ami mindig kérdéses lehet. Télikertek tervezését mi műanyagból alumínium merevítővel, vagy teljesen alumíniumból készítjük. Télikert fa vagy műanyagból alumínium merevítővel és télikert alumíniumból készül változatok megismerése nagyon fontos, mert hosszú távú befektetés minőségének ismerete, fontos a döntés meghozatalához.

A fának, mint természetes alapanyagnak, különleges tulajdonságai vannak: otthonosságot, melegséget, egyszerűséget sugároz. A fa eme jellegzetességei miatt kitűnően alkalmas télikertek építéséhez. (a nagy páratartalom miatt viszont az élettartalma jóval kevesebb, mint a műanyagból készített télikertek esetében és alumínium merevítésekkel ellátva belülről így teljesen hőhíd mentes. ) Alumínium hőhídmentes profilból készített télikertek örökösek, kisebb javításokat kell elvégezni 4-5 évente, pl: mozgó alkatrészek kenése.

Fa télikertek:

A fa télikert szerkezetek legfontosabb tulajdonsága a természetesség, valamint a jó hőszigetelés. Fa télikert réteg ragasztott faszerkezetből készülnek. Anyaguk a borovifenyőtől a merantifáig számos alternatíva lehet, egyedileg választható pácolással. Igény szerint rendelhető bármilyen egyedi faragott esztétikai díszítő elem. 

Télikert fa és alumíniumból azért gondolkodtató, mert a hosszú élettartam, értékes felület, jó statikai tulajdonságok jellemzik az alumíniumot. A vékony elemek elősegítik a télikertnek az egyedülálló, filigrán, könnyű jellegét. ( némi hátrány, hogy nem a legjobb hőszigetelése van) A fával szemben ezek a szempontok előnyt jelentenek.

A szép, meleg, otthonos, stílusos fakeretek a belső, míg az ellenálló, könnyen kezelhetőek, pedig a külső kialakításában segítenek, egy még jobb hőszigetelésben, mintha az tiszta alumíniumból lenne.

Télikertről általában:

A PARTNER-DOORS Kft munkái nagy része a télikertek tervezésére és kivitelezésére szakosodott. Készítünk, gyártunk műanyagból megfelelő statikai alumínium merevítőkkel ellátva, valamint készítünk csak alumíniumból is télikerteket.

A télikerteket nagy gondossággal és odafigyeléssel válogatott minőségi alapanyagok felhasználásával rendkívül igényes minőségben készítjük.

Leginkább ha fából kérik a télikertet, akkor ragasztott szibériai borovi fenyőből építünk, de igény szerint ettől eltérő faanyagokat is felhasználhatunk például vörös fenyőt vagy akár egzotikus fákat is. A fa télikert gyártását alvállalkozó készíti el a mi tervezésünk szerint.

Az épület minden egyes eleme legalább háromrétegű ragasztott fa, mivel ez biztosítja a tartó szerkezetek megfelelő stabilitását és csavarodás mentességét.

A télikerteket teljesen egyedileg tervezzük és gyártjuk le az Ön igényeinek maximális figyelembe vételével.

Az épület összes elemét szerkezet kész állapotban felület kezeljük az Ön által kiválasztott színű falazúrral. Ez az anyag nem csak díszíti, hanem egyben védi is a fát.

A télikert minden egyes elemét előre megtervezett formájúra legyártjuk, lefestjük, és az összeszerelésre előkészítjük. Így a helyszíni szerelés ideje minimálisra csökken. Ez egy kb. 20m2 alapterű épületnél két nap, és teljesen elkészül a már meglévő teraszra az Ön által megálmodott télikert.

Ha többre is kíváncsi kérjük, hívjon fel minket és nagyon szívesen válaszolunk minden kérdésére.

A télikert nem csak szép, hanem hasznos is. Télikert alumíniumból készülve is nagyon szép és mutatós. A télikert alumíniumból az igazi, lehet fa utánzatú és bármilyen szín. Hőhídmentes, örökös és stabil.

Miért mondom ezt? Ha ránézünk egy szépen megtervezett télikertre először maga a látvány ragadja meg az embert.

Rohanó korunk embere nagyon keveset van a szabadban, és ezért keveset van természetes fényben. Az emberi szervezetnek pedig szüksége van a természetes megvilágításra, a napfényre. A fényszegény állapot depressziót okozó hormonokat termel. Verőfényes napsütésben vidámak, felszabadultabbak vagyunk, míg borús időben inkább levertek és rosszkedvűek.

Ha egy télikert megépül, a közelben tartózkodó ember akaratlanul is arra indul el és a legtöbb esetben ott is ül le. Már csak azért is, mert a háziasszonyok gondoskodnak arról, hogy megfelelő mennyiségű zöld és virágzó növény is legyen ott. Mi főleg a télikert alumíniumból történő változatot használjuk nagyobb télikerteknél, és ha üveg a tető.

Vissza a természetbe!

Mindenki szereti a természetet és a hőszigetelt télikert kialakítás lehetővé teszi a hideg időben is a nyári természet megteremtését. A télikertben a növények megtévesztve, és nyáriasan, hihetetlen fejlődésbe kezdenek. A télikertnek nem csak nagyon jó fiziológiai hatása van, hanem aktív hő-csapdaként az őszi tavaszi időszakban a napsütés hatására gyorsan felmelegszik és rásegít a lakás fűtésére, ami energia megtakarítást eredményez. (Ausztriában államilag dotált beruházás a télikertépítés.) Szerelünk télikertet Ausztriában, Szlovákiában is.

Télikert Ausztriában
Télikert Ausztriában
Terasz Budapesten
Terasz Budapesten
Télikert fa és alumíniumból
Télikert fa és alumíniumból

 

Bemutatóterem: 1205 Budapest, Határ u. 83.