Télikert varázsa, készítése

Télikert varázsa, készítése

A télikert varázsa, azaz a télikert építése, télikert készítése során az üvegházhatás lecsökkentése nagy figyelmet igényel, mivel az üvegen áthaladó fénysugarak hőt termelnek. Üveg minőséggel, árnyékolással javítható a hőingadozás. 4 évszakos télikert készítés.

Exkluzív télikert építése – ez a PARTNER-DOORS Kft. fő törekvése és tevékenysége. Több mint 5000 télikert megépítésével országosan referenciával rendelkezünk.

­­Egészítse ki nappaliját egy szép, világos hőszigetelt télikert résszel a virágok, egy asztal és egy ülőgarnitúra számára, melynek eddig sehol sem talált megfelelő helyet a lakásban!

A terasz „télen se – nyáron se” használható, ezért jól tervezett szellőzésű, megfelelően árnyékolt télikert építése lehet vonzó, mivel egy négy-évszakos új szobát nyer vele! Télikert varázsa, készítése pont az, hogy 4 évszakos legyen a télikert.

A medence, vagy a jakuzzi lezárására, legyen egy télikert építés a megoldás erre a problémára. A hőszigetelt télikert egész évben használható és benne fürdőház kialakítására is van lehetősége a családnak és a barátoknak. Ide kerülhetnek a trópusi növények is a téli időszakra, pálmák, citromfa, orchideák és bármi, ami nem szereti a hideget.

Étterem vagy kávézó ideális kiegészítése egy szép télikert-rész. A télikert építése során az oldalfalak nyáron kinyithatók, toló, vagy harmonika szerkezetekkel érdemes ellátni.

A télikert készítése során a tető túlzott felmelegedésére is van megoldásunk motoros karos napellenző formájában, vagy egyéb külső árnyékoló is számításba jöhet. Erről szól a télikert varázsa, készítése oldalunk is.

A télikert készítése esetében optimális egy fix tetőszerkezet és nagy tolóajtók az oldalakon. A tetőbe opál polikarbonátot, napvédő üveget vagy sima üveget tehetünk, hogy a túl sok fény ne vakítsa el az asztaloknál ülőket és csökkentsük a helyiség felmelegedését.

A vendégek és a család is legtöbbször a télikert-részben elhelyezett asztalokhoz szeretnének ülni a különleges hangulata miatt!

Télikert Maglódon

Télikert fűtés

A jelszó: „konvenciós”, vagyis hőáramlással működő fűtéstípus!

Az álló levegő sokkal kevesebb nedvességet képes magában tartani, mint az azonos hőfokú mozgó levegő, így ha áll a levegő, sokkal nagyobb mennyiségű pára csapódik ki az üvegeken és a profilokon. ez is hozzátartozik a télikert varázsa, készítése munkálataihoz.

A padlófűtés nem elegendő a szükséges hőáramlás létrehozásában. A levegő nem mozog kellően ezért a pára a hidegebb pontokon kicsapódik, ezért a télikert építése során erre is oda kell figyelni.

A radiátor, vagy a különböző hő-légbefúvók a leghatékonyabbak.

Jó hőérzetet biztosít még a hősugárzó, ami egy bizonyos körben koncentráltan melegíti az ott tartózkodókat. Ez főként éttermekben bevált módszer a hidegebb napokon.

A télikert varázsa, készítése munka része az oldalfalak mentén a padlóban elhelyezett szegélyfűtés szép és praktikus megoldás, de csak a légforgatós típus, mivel ez intenzíven áramoltatja a meleget az ablakok előtt, ami csökkenti az üvegekről sugárzó hideg érzetét, és megakadályozza a páralecsapódást.

Ugyanígy esztétikus lehet a falak mentén szakaszosan elhelyezett kisméretű radiátorok sora.

Amennyiben az épület üvegei közvetlen közelében valamilyen ülő tevékenységet tervezünk (étterem, dolgozóasztal…) javasolt parapetfal (téglából megépített lábazati fal) betervezése.

A parapetfal, amellett, hogy az asztalnál ülőknek melegebb érezést nyújt, az így kialakuló belső párkány növényekkel, kisebb tárgyakkal díszíthető. A lábazati fal mögött nagyobb radiátor is jobban elfér!

A télikert építése során a fűtés megtervezését célszerű gépész szakemberre bízni, aki az üvegszerkezet általunk megadott hőtechnikai paramétereinek, a lakóépület meglévő fűtési rendszerének, az épület tájolásának, várható funkciójának, valamint az épület méretének függvényében tudja az ideális fűtéstípust kiválasztani, és azt a szükséges hőmennyiségre méretezni.

Télikert szellőztetés – megfelelő légcsere is fontos amikor a télikert varázsa, készítése mellett döntöttünk.

A tervezéskor az egyik legfontosabb szempont a nyílászárók elhelyezése, és nem csak közlekedési szempontból! A cél a minél nagyobb nyithatóság a nyári időszakra! Ennek igazából csak pénztárcánk szab határt, mivel a legnagyobb nyári melegben a legkisebb légmozgás is számít és hűsítő érzést kelt. Meleg levegőjű zárt térben nem sokáig bírjuk…

Más szempontból viszont a sok nyílászáró behozza az árát. Ez ugyanis a legolcsóbb módja a légkondicionálásnak (bizonyos korlátozásokkal természetesen). Ha „mindent kinyitunk”, akkor nincs is szükség a szellőztetésre, mivel szinte a szabadban vagyunk, csak tető van a fejünk fölött. Ez az optimális állapot, ezek a hőszigetelt télikertjeink működnek a legjobban minden évszakban, árnyékolás és légkondicionálás nélkül. Ez a télikert varázsa, készítése a munkánk során.

A következő lehetséges mód, ha a betervezett nyílászárókat jól helyezzük el; például az átellenes sarkakon, a legalacsonyabb és legmagasabb pontokon. Ehhez társulhat az épület mérete szerint számolt mennyiségű sávszellőző, melyeket a szerkezetekben az üveg alatti illetve feletti sávokban helyezünk el. Ezek nyitott és zárt állapotba kapcsolhatóak, de általában egész évben nyitva tartjuk őket, hogy egy minimális légmozgást az ablakok csukott állapota esetén is biztosítsanak.

Méretezett légkondicionáló berendezés kiegészítheti, illetve kiválthatja az eddig felsorolt lehetőségeket.

A télikert varázsa a Jakuzzis, medencés télikertek esetén ajánlatos a vízfelületet letakarni használat után, mivel a természetes párolgás nagyon nagymértékű. Ilyen esetekben szintén a gépésztervezők feladata a megfelelően méretezett párátlanító / szellőztető berendezés betervezése. A medence,- illetve jakuzzi-teret célszerű leválasztani a ház többi lakóterétől, hogy az itt keletkező nagy mennyiségű pára ne tegye tönkre a szobák bútorait, falait.

Télikert nap elleni védelem – üvegházhatás lecsökkentése

Üvegházhatás = az üvegen áthaladó fénysugarak a bent levő tárgyakon és a levegő részecskéin elnyelődnek, hővé alakulnak. Ennek a keletkezett hőnek csak kis százaléka tud ugyanezeken az üvegfelületeken eltávozni, ezért az épület felmelegszik. Ez a folyamat nyáron sokkal intenzívebb, mint télen. Télen a kevesebb napsütés és az alacsonyabb külső hőmérséklet miatti intenzívebb hő leadás következtében egy olyan egyensúly alakulhat ki, amikor viszonylag kis fűtéssel, vagy kevés szellőztetéssel egy kellemes klímájú helységünk lehet. Ez az időszak,- beleértve az őszi és tavaszi hónapokat is,- ami a télikertek legjobban kihasználható időszaka. Innen származik az elnevezés is; téli-kert.

A nyár az az évszak, amit jól kell kezelnünk egy télikertnél. Ennek módja a megfelelő üvegtípus, és/vagy a megfelelő árnyékolás alkalmazása.

Amennyiben elég sok nyitható felületet terveztünk, és ez a nyitott állapot fenntartható egész nyáron, vagyis a növényeken és a kerti bútoron kívül nincsenek értékek, és a ház biztonságosan lezárható a télikerttől függetlenül, akkor ez a kérdés eleve megoldott, mert egy szinte nyitott tér nem tud felmelegedni. (lásd fent „Szellőztetés – megfelelő légcsere”). Még ebben az esetben is a kényelem növelése érdekében lehetséges egy ponyvás tetőárnyékolót felszerelni a tető fölé, hogy az árnyékban hűsölhessünk, vagy csak egyszerűen ne vakítson a nap, ha kiülünk pihenni.

Télikert hangszigetelés

A hangszigetelést főleg a megfelelő üvegtípus kiválasztásával javíthatjuk. A vastagabb üvegrétegek, és a nemesgáz-töltés szolgálja ezt a célt. Az ablakszerkezetek is készülhetnek vaskosabb, többkamrás profilból.

Télikert varázsa a növények szempontjából

Növényeink számára optimális hely lehet télikertünk, csupán néhány szabályt érdemes betartani. Bármilyen télikertben elegendő fényhez jutnak a növények, olyan nagy az üvegezett felület a lakás többi részéhez képest. Ezt azért érdemes leszögezni, mivel a tető üvege,- amiről nem sokan tudnak,- a biztonsági szempontból szükséges ragasztott biztonsági üveg biztonsági fólia rétege miatt a növények fotoszintéziséhez szükséges fénysugarakat nem engedi át! Ez a fajta üveg fej fölött kötelező, tehát ez minden télikerben így van, esetleg polikarbonát fedés alkalmazásával lehet ezen javítani, de tapasztalataink szerint, aki üveget akar, az nem fog polikarbonátot kérni csak ezért. Tehát marad az oldalfalon átérkező ilyen típusú fény, de ez is bőven elég a növényeknek, ahogy ezt a tapasztalatok mutatják.

Amennyiben napvédő üvegezést szeretnénk az üvegházhatás csökkentése miatt, a fent említett Solar Light Blue 62/32 üveg pont optimális a kétféle feltétel együttes teljesítésére.

Télikert kőszegen

Télikert világítási lehetőségek

Szerencsére a télikert profilok kamrás kiképzésűek, ezért elrejthetőek bennük a világítások és egyéb berendezések kábelei. Utólag már elég nehéz, vagy nem lehet rejtve elvinni a kábeleket, ezért az előzetes tervezés itt is fontos lépés.

A tetőgerendák, melyekre legtöbbször spot lámpák, spot lámpákból álló karos csillárok, vagy régiesebb

Legtöbbször elegendő az is, ha a ház télikerttel határos külső falára szerelünk lámpákat. Ez lehet a fő fényforrás, amely mellett a mennyezeten vagy oldalfalon elhelyezett kisebb világítások már csak kiegészítő vagy hangulatfényt szolgáltatnak.

A télikert varázsa növekszik a fényeivel, amelyek inkább annak falait, mennyezetét világítják meg ahelyett, hogy a szemünkbe világítanának, nagyon különleges hangulatot teremthetnek esténként. Gondoljunk a fények szabályozására és a különböző fokozatokban történő felkapcsolás lehetőségére is. Nagyon megéri ezt finoman beállítani, mert a hangulatunk, otthonos érzésünk nagyban függ a fények színétől, irányától, erősségétől!

Ajánlott szúnyogháló típusok

Télikert építése folyamán az Erkélyajtóknál, bejárati ajtóknál lehet alkalmazni nyílós szúnyoghálót.

Télikert varázsa továbbá a színválasztás

A sötét színekről tudni kell, hogy a napsütés hatására jobban felmelegszenek. A vállalási határidő a faminta esetében 4-6 hét.

Télikert tisztítás

A profilokat karcmentesen tisztító mosószerrel, és nem karcoló szivaccsal, ronggyal tisztíthatók. A tetőnek a tisztítása teleszkópos, léhúzóval könnyedén lehet tisztítani. 

telikert-varazsa-keszitese
télikert varázsa, készítése
Télikert-építése
télikert építése

Termékeink:

Szolgáltatásaink:

Központ: 1205 Budapest, Határ u. 83.

Tel: 20 3360-643

 

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>