Télikertet szeretnék

 

Télikertet szeretnék a teraszomra:

Télikertet szeretnék a teraszomra, mert a teraszt nem tudom kihasználni, ezért szeretném beépíttetni. A  télikertnek nagy varázsa, és számtalan előnye van. Igazi ajándék a családnak, a ház fontos részévé válik a hőszigetelt télikert.

terasz beépítés Budapesten 

Kérjen árajánlatot, most kedvező feltételek mellett gyártjuk és építjük be a télikertjét. Nekünk van bemutatótermünk, ahol láthatja a télikertet a teraszomra változataiban a harmonika, toló-bukó ajtót, bejárati ajtót, erkélyajtót, és más nyitásmódozatokat is szívesen megmutatjuk. Kérés szerint az alapanyagokat is megtudjuk mutatni, hisz a télikert gyártás is a telephelyünkön történik. Árajánlat kérés:

Télikert gyártása:

Télikertet szeretnék a teraszomra, műanyag profilból alu merevítővel, mert a műanyagnak különösen jó tulajdonságai vannak. Kiváló hőszigetelő és ellenálló. Csekély ápolást igényel és alacsony az előállítási költsége. Ezek a tulajdonságok szólnak a műanyag- alumínium merevítőkkel készült télikert mellett, figyelemben véve azt, hogy a statikai szerepet a külső alumíniummerevítő látja el, ezért nem hőhidas. A profilon belül lévő rozsdamentes acélmerevítő, valamint dilatációs sorolók, kör és saroksorolókkal bármilyen alakzatú télikert készíthető. Vigyázat! Színes műanyagból télikert tetőt egyáltalán nem lehet készíteni. Fehér szín esetében is a télikert tető fesztávolsága korlátozott a statikai okok miatt.

Az általunk gyártott télikertet a teraszomra konstrukció teherbíró-képességét az acél- és az alumíniumerősítések szolgálják. Több mint 600 télikert és terasz beépítés, előtető készítése folyamán szerzett tapasztalattal országosan tudunk referenciát mutatni. Nekünk van télikert bemutatótermünk, gyártó üzemünk, és engedélyünk.

Kérdés: A műanyagból, alumínium merevítőkkel ellátott télikertet a teraszomra konstrukció, vagy a hőhídmentes alumíniumból készült vázzal készített télikert hőszigetelése jobb?  A válasz: mivel a műanyag profil nem jó hővezető, de a külső merevítés közvetlenül nem játszik szerepet a hővezetésben, ebből adódóan nem párásodik, hőszigetelése jobb. Megjegyzés: nagyobb fesztávok esetében az alumínium vázzal épített télikert nélkülözhetetlen, amit szívesen vállalunk megépíteni.

A csapatainkkal, a technikusainkkal, a mérnökeinkkel és Önnel együtt tervezzük meg az Ön saját hőszigetelt télikertjét, igyekszünk már árajánlat készítésnél a megfelelő kialakításra épülő ár- minőség összhangját megteremteni. (télikertet szeretnék a teraszomra!)

Télikertek tervezésénél, télikertek gyártásánál, télikertek szerelésénél különösen figyelünk a házának a felépítésére, és Önnel együtt találjuk ki a megfelelő megoldást, ami alapján megvalósíthatjuk az elképzeléseink.

Télikertről

A télikert megépítése mellett számos érv szól: hasznos négyzetméterekkel gazdagítja és látványossá teszi lakásunkat, egész évben zöld oázisként funkcionál és valószínűleg ez lesz otthonunk kedvenc helyisége.


Ha a télikert kialakítása mellett döntünk, biztosítjuk magunknak és családunknak az egész évre szóló fényt és napsütést, csodálatos növényeket bódító illattal, nyitott tereket és ingyenes napenergiával fűtött helyiséget. A legfontosabb azonban, hogy ez a világos zóna egyedi életminőséget nyújt használóinak. Manapság a télikertek már többet jelentenek a növények elhelyezésénél.

A profil- és üveggyártásban végbement fejlődésnek köszönhetően napjaink üvegszerkezetei tökéletesen megfelelnek minden igénynek. Az öröm azonban csak akkor lehet felhőtlen, ha a télikert formája és berendezése megfelel használói elképzeléseinek.

Különösen azok a házak és lakások, melyek helyiségei csak az alapvető igények kielégítésére szolgálnak, könnyen és szépen bővíthetők utólag is egy-egy üvegszobával. Az se riasszon el senkit, ha a télikert nem kapcsolódhat közvetlenül a lakótérhez. A folyosóhoz vagy a lépcsőházhoz hozzáépített helyiség ugyanolyan jó és izgalmas megoldást kínál.
A nagy üvegfelületek világosságot és napfényt engednek a házba, ami szinte bármelyik lakásnak előnyére válhat. Tévedés azt gondolni, hogy csak a déli tájolás jöhet számításba. Ha a télikertet a betöltendő funkciót szem előtt tartva alakítjuk ki, mindegyik tájolásnak megvan a maga előnye.
Az üvegépítmény lehet önálló helyiség, de lehet nyitott tér is, amely kapcsolódik a ház központi részéhez. Két alapvető kritériumnak azonban meg kell felelnie, hogy egész évben rendelkezésünkre tudjon állni: az építménynek hőszigeteltnek kell lennie, és fűtenünk kell, hogy a lakás hőmérséklete mindenütt egyenletesen kellemes legyen.

Funkciók

Étkezőként remek lehet a télikert, hiszen egy vacsora alkalmával úgy érezhetjük magunkat, mintha este a szabadban a csillagos égbolt alatt ülnénk asztalhoz. A reggelek pedig üdítő ébresztőként hatnak.
Az északi fekvésű télikert ideális dolgozószoba lehet, mivel a nap folyamán a diffúz fény szinte egyenletesen oszlik meg.
A ház és a kert közötti átmeneti zónaként mind a kertet, mind a házat nagyobbnak érezzük. Ekkor azonban a klíma beállításakor a növények igényeit tartsuk szem előtt.

Hol lehet a télikert?

télikert készítés
télikert készítés
Télikertet szeretnék
télikertet szeretnék
telikertet-a-teraszomra
télikertet a teraszomra
telikertet
télikertet

Nem is sejtjük milyen sok lehetőségünk adódhat télikert kialakítására. Természetesen önálló családi ház esetében van a legkönnyebb dolgunk. Ekkor ugyanis egyszerűen hozzátoldjuk a meglévő épülethez. De ha panellakásunkhoz tartozik egy aprócska balkon, már akkor is érdemes elgondolkodnunk az építésen. Társasházak tetőterében is megépíthetjük, új építésű lakások nagyobb teraszára ugyancsak kerülhet télikert, vagy egy régi bérház gangos részéből is megoldható a leválasztás.

Mire kell építési engedélyt kérni ?

Általánosságban elmondható, hogy a lakóépület építése, bővítése, tartószerkezeteit is érintő átalakítása mindig bejelentési kötelesek. a kisebb átalakítások és a melléképület építése.  Minden esetben javasolt a területileg illetékes Önkormányzatnál érdeklődni. 

Télikert Szlovákiában